Deze knappe jongedame van net 2 weekjes oud bezocht onlangs met haar lieve ouders mijn praktijk. Na een snelle geboorte merken zij dat ze veel huilde en erg onrustig was, waardoor het drinken en slapen moeizaam verliep. Bekend met MNRI Reflexintegratie en mijn praktijk kwamen ze bij mij op zoek naar meer rust in haar lijfje.

Allereerst liepen we de details van haar geboorte langs. Het bleek dat ze heel snel was geboren en al huilend ter wereld kwam. Een snelle geboorte kan fijn zijn voor de moeder, maar hoeft dat niet altijd te zijn voor de baby. Het babylijfje heeft namelijk tijd nodig om alle input die het krijgt tijdens de reis door het geboortekanaal te verwerken. Als dat heel snel gaat, kan een baby overdonderd raken en komt het gedesoriënteerd ter wereld. Het heeft dan vaak nog extra tijd nodig om te beseffen waar het terecht is gekomen en dat het veilig is. Als dat proces is afgerond, dan is er pas weer ruimte om alle nieuwe indrukken van de buitenwereld te verwerken.

Ik liet haar zien hoe ze geboren was en we legden haar uit dat ze veilig was aangekomen. Wat bijzonder mooi is het toch om te zien hoe baby’s dit verhaal vol aandacht en interesse volgen! Daarna testte ik haar reflexen om te zien of haar lijfje alle informatie goed had geïntegreerd. Op basis daarvan leerden haar ouders enkele oefeningen om het voedingsreflex te stimuleren en meer rust in haar lijfje te brengen.

Bijzonder moment was toen ik de ouders een slaapoefening leerden, waarbij het brein reflexmatig meer in rust komt en in- en doorslapen worden gestimuleerd. Ze ontspande zichtbaar, nestelde zich heerlijk in deze positie en viel in een diepe diepe slaap. Een ontroerend mooi gezicht om deze kleine meid zo in rust te zien en haar lijfje te zien ontspannen, een nieuwe ervaring voor haar ouders. Zo kon dit prachtige meisje weer even wat slaap inhalen en het stof van haar onstuimige levensstart laten neerdwarrelen. Om haar niet te storen in deze helende slaap oefenden haar ouders verder op de babypop, zodat zij dit thuis goed konden toepassen.

Heb jij ook een onrustige baby die veel huilt? Overstrekt, moeilijk drinkt en weinig slaapt? Kom dan eens langs in mijn praktijk voor een Babyconsult.

Hartelijke groet,
Ellen Bulder
Baby- en kindertherapeut
www.Adem-ruimte.nl

Archief

Recente berichten

Archieven

Deel dit verhaal