Baby’s

Geboren worden is de meest bepalende gebeurtenis uit je leven en heeft grote impact op de toekomstige motorische, emotionele en leerontwikkeling. Dat komt omdat de hersenen zich in je babytijd razendsnel ontwikkelen en blokkades hierin zodoende levenslang ingeslepen kunnen raken. Het is daarom zo belangrijk dat hindernissen die als baby al op je levenspad komen, zo vroeg mogelijk uit de weg worden geruimd. En daarbij spelen reflexen een essentiële rol.

De reflexen van je baby zijn namelijk DE motor voor zijn of haar ontwikkeling. Verschillende omstandigheden kunnen de werking van deze reflexen verstoren en daarmee de ontwikkeling van je baby in de weg zitten. Denk daarbij aan vroeggeboorte, keizersnede, vacuümverlossing, verblijf in een couveuse, een operatie in het eerste levensjaar of hersenschade. Ook een inleiding, te snelle of te lange geboorte kan effect hebben op de toekomstige ontwikkeling van je baby.

In mijn praktijk werk ik met baby’s met uiteenlopende problematiek, zoals huilbaby’s, voorkeurshouding, moeite met voeding (aanhappen, zuigen en slikken), verborgen reflux, het overslaan van mijlpalen (omrollen, zitten, kruipen), obstipatie, slaapproblemen en baby’s met vroeggeboorte, epilepsie en hersenschade. Het is altijd weer bijzonder om te zien hoe snel zo’n klein lijfje de behandeling oppakt en er weer rust en ruimte ontstaat voor de baby om zich goed te ontwikkelen.

Heb je vragen of maak je je zorgen over de ontwikkeling van je baby, wees welkom voor een uitgebreid babyconsult in mijn praktijk.

Het is niet meer voor te stellen dat we ons weleens hebben afgevraagd
of Emma ooit zal leren kruipen en lopen.
lees meer

Emma (10 maanden)

De reflux leek verdwenen als sneeuw voor de zon,
zelfs de kinderarts en het consultatiebureau waren verbaasd.
lees meer

Aaron (3 maanden)

Onze onrustige baby viel tijdens de behandeling eindelijk in een diepe, ontspannen slaap.

Fiene (2 weken)

Lieve Ellen, de grootste reden dat Ralph nu een droomventje is… dat ben jij!
lees meer

Ralph (4 maanden)

Er leek een wonder te zijn gebeurd: Isa dronk alle voedingen ontspannen zelf!
lees meer

Isa (8 weken)

We konden onze ogen niet geloven toen Sven zelf aan bleek te kunnen geven
waar de pijnpunten zaten bij hem.
lees meer

Sven (3 maanden)

Als we kijken wat hij in ongeveer 6 weken tijd bereikt heeft, dan is dat echt gigantisch!
lees meer

Thijs (11 maanden)

Door Ellen kregen we echt inzicht over wat een geboorte als sterrenkijker voor Nora betekend heeft
lees meer

Nora (3 maanden)

Milan is nu zo’n relaxed en vrolijk ventje dat overal op klimt en flink op ontdekkingstocht gaat
lees meer

Milan (9 maanden)

Geen reflux meer! Onze vrolijkerd kan haar energie eindelijk in andere dingen stoppen!
lees meer

Emma (3 maanden)

We hebben nu een totaal ander kind
lees meer

Hugo (7 maanden)

Onze flesweigeraar is een echte smulpaap geworden!
lees meer

Flore (5 maanden)

Met jouw adviezen ging het vannacht meteen al beter.

Sep (8 dagen)

Na de behandeling van gisteren hebben we een ander kind. We zijn dolgelukkig en heel trots op hem!

Luuk (5 maanden)

Mijn werkwijze

Hoe eerder je in je leven hindernissen uit de weg kunt ruimen, des te meer levensruimte is er beschikbaar om je ten volle te kunnen ontwikkelen. Baby’s geven veel onbegrepen signalen af over hoe ze zich in hun lichaam voelen, vaak door veel te huilen. In mijn praktijk help ik ouders deze signalen te begrijpen en bied ik in een speciaal hiervoor ontwikkeld Babyconsult gerichte behandeling om weer ruimte te geven aan de natuurlijke ontwikkeling.

Aanmelding: telefonisch of via e-mail
Baby’s worden rechtstreeks bij mij aangemeld door hun ouders of doorverwezen door het consultatiebureau, verloskundigen, kraamzorg of collega-doula’s. Behandeling kan al plaatsvinden zodra de baby is geboren.

Ik neem altijd telefonisch contact op om te horen wat er speelt en voor het inplannen van een afspraak. De behandelingen kunnen worden vergoed onder de aanvullende zorgverzekering (check de polisvoorwaarden) en gaan niet ten koste van het eigen risico.

Uitgebreid babyconsult: onderzoek en behandeling (90 minuten)
Bij deze sessie zijn bij voorkeur beide ouders aanwezig. Aan de hand van het uitgebreide intakeformulier bespreken we de zwangerschap, het geboorteproces en de periode daarna. Ik observeer de baby en kijk of deze via specifieke lichaamstaal nog iets kenbaar wil maken over de geboorte. Ook kan het zijn dat de baby nog iets (onbewust) spiegelt van de ouders. Daarnaast onderzoek ik op basis van de hulpvraag de onderliggende reflexen en leer ouders speciale oefeningen voor thuis. Een voorbeeld van een Babyconsult vind je hier.

Tijdens het Babyconsult geef ik ouders veel achtergrondinformatie over de ontwikkeling en belevingswereld van de baby, waardoor zij hun kind beter gaan begrijpen. Ook dat geeft ademruimte.

Vervolgsessies (60 minuten)
Tijdens deze sessie bespreken we de geboekte vooruitgang en de verdere aandachtspunten. Op basis daarvan behandel ik de baby en geef nieuwe oefeningen mee. Ook kan het zijn dat ik ouders voorstel zelf ook sessies te gaan doen om meer ademruimte te ervaren in de zorg voor hun kleintje.

De frequentie van de vervolgsessies hangen af van de hulpvraag en de ernst van de problematiek. Bij premature baby’s en baby’s met hersenschade worden meer frequente sessies geadviseerd.

Zie hier voor de actuele tarieven.

Wil je ook

rust en ruimte in lichaam en leven?

Of maak je je zorgen over de ontwikkeling van je baby of (jonge) kind?
Neem dan contact op voor meer informatie of het maken van een afspraak.