Isa (8 weken)

Op 14 augustus 2021 werd onze dochter Isa geboren. Ik beviel in 3 uur tijd en had een weeënstorm. Isa werd geboren als sterrenkijker, hierdoor had ze een kneuzing op haar hoofdje (cefaal hematoom).

Al in de kraamweek was Isa erg onrustig en dit werd steeds erger. Na 2 weken gingen we naar de huisarts omdat we het vermoeden hadden dat Isa net als haar zus reflux had.

We kregen medicijnen, maar deze leken niet te helpen. Isa huilde 8/10 uur per dag ontroostbaar, 1 week later weigerde ze te drinken. We belden de huisarts en die ging meteen overleggen met de kinderarts. Zo waren we nog geen uur later in het ziekenhuis.

Isa was afgevallen en omdat ze weigerde om te drinken werd er een sonde geplaatst. We begonnen met medische voeding vanwege verdenking op koemelkallergie. Er volgden meerdere onderzoeken, maar hier kwam gelukkig niks uit. Wel bleek Isa inderdaad reflux te hebben, maar geen koemelkallergie.

Na 4 weken ziekenhuisopname wisten de kinderartsen en logopedist niet waarom Isa haar flessen bleef weigeren en waarom Isa zo onrustig bleef.

Inmiddels dronk Isa soms kleine beetjes zelf, maar dit was niet meer dan 10/20cc van de 100cc die zij moest drinken. We mochten naar huis met de sonde omdat de kinderartsen ons niet verder konden helpen. De thuiszorg werd ingeschakeld.

Thuis werd het niet veel beter en inmiddels werden de voedingen een strijd en waren we ten einde raad. We probeerde een osteopaat en een chiropractor, maar dit leek niet te helpen en Isa bleef erg onrustig.

Via Facebook kwam ik terecht bij Ellen. Ik las al haar verhalen en ervaringen van andere ouders. Het leek ons een beetje te mooi om waar te zijn, maar we wilden alles proberen om Isa maar ook onszelf meer rust te geven, zodat ze beter ging drinken.

We namen contact op met Ellen en al snel volgde onze eerste afspraak. Ellen luisterde naar ons verhaal en gaf daarna uitleg over de geboorte van Isa. Alles leek een beetje op zijn plek te vallen voor ons en er werd een hoop duidelijk. Het geboren worden als Sterrenkijker is niet niks!

Ellen behandelde Isa met zachte aanrakingen, ze legde alles goed uit en gaf ons oefeningen mee naar huis. We deden deze oefeningen elke dag trouw en we zagen na een paar dagen dat Isa beter begon te drinken. De hoeveelheden werden meer en de onrust werd minder.

Twee dagen na de tweede behandeling bij Ellen mocht de sonde van Isa eruit. Er leek een wonder te zijn gebeurd: Isa dronk alle voedingen ontspannen zelf!

We zijn inmiddels drie keer bij Ellen geweest en nog steeds doet Isa het super goed: ze drinkt al haar voedingen zelf, huilt NOOIT en is super vrolijk.

We kwamen bij Ellen met de hoop dat Isa wat rustiger zou worden en daardoor beter ging drinken. Onze hoop werd overtroffen!

Dankzij Ellen is er weer rust gekomen in ons gezin, en kunnen wij volop genieten van Isa.