Mace (7 maanden)

Wij hebben een zoontje die 11 weken te vroeg geboren is en afhankelijk van zijn sonde was door vroeggeboorte en zijn BPD. Hij wilde niet meer drinken dan 40ml per keer uit de fles.

Al snel kwam de prelogopedie tot de conclusie dat z’n techniek goed was, maar hij voeding als iets negatiefs ziet. Z’n buik rommelde van de krampjes en hij spuugde explosief. Meerdere keren zijn we naar de osteopaat geweest om te kijken of dat de oplossing was. Het hielp, maar niet goed genoeg. We waren er duidelijk nog niet. Flessen pakte hij nauwelijks en de sonde inloop bracht hem onrust.

Vrienden vertelden mij over praktijk Ademruimte met een neuro-ontwikkelingstherapeut gespecialiseerd in baby’s. We zaten nog midden in de medische molen met allemaal hulpverlening en extra controles. Ik wist niet of dit dan iets zou zijn, maar ik wist wel dat ik ons kleine mannetje wilde helpen verder te komen. Op haar website las ik de informatie en was ik meteen overtuigd.

Mace voelde zich zoveel beter wanneer hij een behandeling had gekregen, het gaf hem letterlijk meer ruimte. De behandelingen waren voor ons mannetje ontspannen, soms ook intensief, maar bij thuiskomst hadden we een zeer tevreden en ontspannen ventje. Zo bijzonder om te zien hoeveel lekkerder hij in z’n vel zat! Hij dronk beter en had minder onrust in z’n lijf.

We kregen oefeningen mee naar huis en hij had meerdere behandelingen. Ellen legt alles duidelijk uit met uitleg waarom ze voor die aanpak koos. Wij hebben hier als gezin zoveel van geleerd!

We wilden dat hij prikkels beter kon verdragen en uiteindelijk van de sonde af zou komen. En voor z’n eerste jaar is het hem gelukt! Sondevrij en zoveel meer ontspanning. Geen overprikkeld mannetje meer en zoveel vrolijker zonder z’n sonde.

Wij zijn onwijs trots op hem en weten zeker dat Ellen hierin een grote bijdrage heeft geleverd. Mijn man was eerst sceptisch, maar zag ook al snel resultaat. Dit is een aanrader voor iedereen met een jonge (premature) baby!