Jurriaan (7 maanden)

Na vier lange maanden slape- en hopeloze nachten zijn wij via een kennis terecht gekomen bij Ellen.

De eerste 3 maanden na zijn geboorte heeft ons zoontje Jurriaan prima geslapen, maar in de 4e maand veranderde dit opeens. Hij sliep geen 2 uur meer achter elkaar en was moeilijk stil te krijgen. Andere voeding, ander slaapritme, diverse slaaprituelen, ander bedje etc., niets hielp. We waren erg wanhopig en ervan overtuigd dat ons zoontje pijn had en veel onrust.

We zochten uiteindelijk hulp bij Ellen om te achterhalen waar hij last van had en hoe hij rustiger kon slapen. Er is naar ons idee heel weinig bekend over de oorzaken van een onrustige (huil) baby en we hadden dan ook geen idee wat we konden verwachten.

Al tijdens de intake merkte Ellen op dat Jurriaan niet goed in zijn vel zat en dat hij blokkades had aan zijn linker zijde. Dit belemmerde hem in zijn ontwikkeling, gaf pijn en frustreerde hem omdat hij zich slecht kon voortbewegen.

We kregen oefeningen mee om de spanning in zijn lijfje af te voeren en z’n linkerkant soepel te houden. Tijdens de sessies oefende Ellen actief met de bewegingen die hij moest gaan maken om zich verder te ontwikkelen. Dit vond Jurriaan erg prettig en het was mooi om te zien hoe liefdevol Ellen met hem omging.

Na enkele weken en uiteindelijk 3 sessies kunnen we zeggen dat het erg goed gaat met Jurriaan. Hij is enorm opgeknapt en het is een heel vrolijk ventje. Dit hadden we daarvoor nog niet gezien. Hij heeft veel energie en lijkt de verloren tijd in te willen halen. Hij wil alles ontdekken, vastpakken en slaapt ook stukken beter. Jurriaan tijgert er flink op los en vindt het heerlijk dat hij zo goed kan bewegen.

We zijn heel erg tevreden met de hulp die Ellen heeft gegeven en ontzettend blij met het eindresultaat!