Volwassenen

Het leven vraagt veel van een mens en vooral ouderschap. Als je goed voor je kind wilt zorgen, moet je echter eerst goed voor jezelf zorgen. Niet voor niets wordt in de veiligheidsinstructies in het vliegtuig verteld dat je eerst zelf het zuurstofmasker moet opzetten en dan die van je kind. Jij bent immers de belangrijkste factor in het leven van je kind. Jij bent zijn steun en toeverlaat.

We gunnen onze kinderen het beste wat het leven te bieden heeft. Het mooiste dat je jouw kind echter kunt geven is je eigen innerlijke rust. Als je positief en ontspannen in het leven staat, kunt genieten van wat het leven te bieden heeft en jij je tevreden voelt met wie je bent, dan varen jouw kinderen daar wel bij. Jouw innerlijke rust en ruimte tilt hen op en geeft hen vleugels. In jouw ruimte kunnen zij zich ontwikkelen. Zo werkt het niet alleen in de baarmoeder, maar ook daarbuiten. Jij bent hun veilige basis, het warme nest waarop ze weer even kunnen landen en kunnen bijkomen van de turbulente buitenwereld. Dus hoe jij in je vel zit, heeft direct invloed op hoe jouw kinderen zich voelen en ontwikkelen. Alles wat jij in jezelf opruimt, daar hoeven jouw kinderen niet meer over te struikelen. Dat geldt op zowel fysiek, mentaal als emotioneel niveau.

Door de sessies werd ik me bewust van mijn eigen lijf
en leerde ik luisteren naar mijn eigen innerlijke stem. lees meer

Sarah

De neuroloog zei dat ik maar met de pijn moest leren leven.
lees meer

Marianne

De manier waarop Ellen me mijn lichaam liet voelen, is bijna magisch te noemen.
lees meer

Joke

Het werd mij duidelijk dat ik mezelf het recht op ‘een eigen leven’ volkomen had ontzegd,
vanuit de gedachte steeds die dienstbare, zichzelf wegcijferende moeder te moeten zijn. lees meer

Lidwina

In Ellen haar praktijk heb ik de meest concrete vorm van genezing mee mogen maken.
lees meer

Peter

Gaandeweg de behandelingen besef je hoe beroerd het eigenlijk geweest is.
lees meer

Gert

Ik heb ervaren dat mijn lichaam alles heeft opgeslagen wat ik heb meegemaakt.
lees meer

Josephine

Mijn werkwijze

In mijn praktijk werk ik met volwassenen met uiteenlopende hulpvragen, zoals een verlangen naar meer ontspanning en energie, verlichting van fysieke of emotionele klachten, begeleiding en behandeling bij burn-out en PTSD, dan wel een verlangen naar een authentieker Zelf en het doorwerken van persoonlijke thema’s.

Aanmelding:
De aanmelding is telefonisch of via e-mail. Ik neem altijd telefonisch contact op om te horen wat er speelt en waar de zorgen liggen. Op basis daarvan kan ik een inschatting maken of je bij mij op de juiste plek is. Ik stuur je een intakeformulier toe en we maken een afspraak voor een eerste sessie.

Eerste sessie: kennismaking (90 minuten)
We nemen hierin tijd om kennis te maken en dieper in te gaan op wat er speelt. Tijdens deze eerste sessie kun je ook al het lichaamswerk ervaren dat ik aanbied. Op basis van deze eerste sessie bespreken we het vervolg.

Vervolgsessies (90 – 120 minuten)
Afhankelijk van de hulpvraag bespreken we een wenselijke frequentie, tijdsduur en behandeldoelen van de vervolgsessies. Na het afgesproken aantal sessies evalueren we de voortgang en bespreken we de verdere behoefte aan begeleiding.

Nazorg:
Sommige mensen vinden het prettig om met enige regelmaat te blijven komen  (bv. 1x in de 4 – 6 weken) om de positieve ontwikkeling te blijven voeden. Zeker ook omdat oude patronen nog op de loer liggen en de verandering nog niet geheel is ingesleten. Bovendien biedt een sessie weer een bewust moment van zelfreflectie en de balans opmaken waarbij je jezelf weer op koers kunt zetten.

Zie hier voor de actuele tarieven.

Wil je ook

rust en ruimte in lichaam en leven?

Laat dan je gegevens hier achter en ik neem zo spoedig mogelijk contact op.