Ademruimte voor jong en oud

Hoe eerder in je leven je belemmeringen uit de weg kunt ruimen, hoe langer je daar tijdens je leven van kunt genieten. In mijn praktijk bied ik begeleiding en behandeling voor ontwikkelingsvragen op het gebied van bewegen, voeding, spraak, slapen, emoties, leren en ontspanning. Deze breedte is mogelijk omdat deze allen voortkomen uit dezelfde bron: het lichaam en het stresssysteem diep in ons brein.

Als dit overlevingsmechanisme nog op standje gevaar staat en alles in jou zich richt op vechten, vluchten of bevriezen, dan blijft er weinig ruimte over voor een gezonde ontwikkeling. Door het neurologisch fundament te verstevigen en lichaam van binnenuit te helpen ontspannen, komt het sein in het brein weer op groen te staan en kan het leven weer gaan stromen. Zelfs als er sprake is van ernstige problematiek. Er ontstaat weer ademruimte, van waaruit nieuwe groei en ontwikkeling kan ontstaan.

Ademruimte. In de naam komt alles samen.

Ellen Bulder

Rebalancing® therapeut
MNRI® Reflexintegratie Specialist
Baby- en kindertherapeut

Tijdens een succesvolle carrière in het ‘nooit-genoeg-altijd-beter’ bedrijfsleven kwam ik in aanraking met massage. Volgens mij was dit de eerste keer in mijn leven dat ik uit het denken stapte en mijn eigen lijf ging voelen. Wat een verademing! Mijn interesse in lichaamswerk was gewekt. Ik deed de opleiding Rebalancing® en daarna nog vele anderen. Zo ontstond mijn nieuwe carrière als lichaamsgericht therapeut.

Inmiddels is het 15 jaar later en werk ik met baby’s, (jonge) kinderen en volwassenen waarvan de ontwikkeling blokkeert of niet naar verwachting verloopt. Iedere keer vind ik het weer bijzonder hoe de sleutel tot ontwikkeling in het lichaam te vinden is. Hoe langdurige lichamelijke en emotionele klachten verdwijnen en de ontwikkeling weer op gang komt als het stresssysteem diep in het brein ontspant en het lichaam de energievretende overlevingsreacties mag gaan loslaten. Rust en ruimte in lichaam en leven, dat is wat ik ieder mens gun.

Naast het werk met mijn cliëntjes en hun ouders ben ik docent aan de 1000dagen Babycoach opleiding en geef ik lezingen en training aan zorgprofessionals en andere belangstellenden. Ik schrijf regelmatig artikelen op mijn Facebook-pagina waarin ik de ervaringen deel uit mijn praktijk en meer vertel over de impact van geboorte op de verdere ontwikkeling.

Ook behoefte aan meer ademruimte in je leven?

Of maak je je zorgen over de ontwikkeling van je baby of (jonge) kind?
Neem dan contact met me op voor meer informatie of het maken van een afspraak.