Sten (4 jaar)

We waren al eerder met onze dochter bij Ellen geweest vanwege haar ernstige reflux. Ellen heeft ons toen goed uitgelegd wat de impact is van nog (in)actieve reflexen bij je kindje. Wat het doet met de verdere ontwikkeling en wat voor problemen het kan geven.

Omdat de behandeling van onze dochter zo succesvol was, heeft dit me getriggerd om me nog verder in MNRI Reflexintegratie therapie te verdiepen. Ook met in mijn achterhoofd onze zoon Sten (inmiddels 4 jaar) die een moeizaam eerste jaar heeft gehad en veel mijlpalen heeft overgeslagen (was laat met rollen en lopen, was een echte billenschuiver, heeft nooit getijgerd of gekropen).

Sten had veel problemen met zindelijk worden. Waar het in het begin nog af en toe een ongelukje was, hadden we nu weer dagelijks tot wel 3 nieuwe broeken nodig. Super vervelend, maar ook sneu voor Sten, zeker nu hij in groep 1 zit. Daarnaast bewoog hij altijd stijf/houterig en was hij erg stuntelig en onhandig in zijn bewegingen. We wilden met name geholpen worden met zijn zindelijkheid.

De eerste sessie met Ellen was voor Sten een feest, er was allemaal mooi speelgoed. Spelenderwijs test Ellen de reflexen, dit doet ze met veel rust en plezier. Ze ziet gelijk de pijnpunten en gaat hiermee aan de slag tijdens de sessie.

Bij Sten waren 2 reflexen niet goed geïntegreerd, daar moesten we oefeningen voor doen. De oefeningen hebben we eerst samen geoefend, daarna kreeg ik ze mee op papier en konden we thuis aan de slag. Het koste ons elke avond 10 minuutjes, goed te doen en Sten vond de oefeningen ook erg fijn!

We merkten gelijk al resultaat! Wonder boven wonder heeft hij sinds die eerste sessie bij Ellen geen druppel meer in z’n broek geplast!! Ook gaan zijn bewegingen soepeler, zijn evenwicht is beter (merken we met fietsen!) en hij zit lekker in z’n vel.

We zijn nog 1 keer terug geweest voor controle na 2 weken (joepie, weer spelen bij Ellen!), maar ook zij was blij verrast en helemaal tevreden. We waren al klaar!

Nu kunnen we eindelijk aan de slag met zindelijk worden in de nacht, we kunnen hiervoor de oefeningen blijven doen als extra ondersteuning.

Ellen, bedankt voor je hulp!