Jesse (3 maanden)

Op Facebook zag ik een foto voorbijkomen van een baby in de banaanhouding. Wij herkenden dit bij onze zoon. De behandelingen bij de osteopaat voor het overstrekken hielpen niet en we besloten direct een afspraak te maken. Hij wilde ook niet op zijn buik liggen. Deden we dit wel, dan huilde hij alleen maar en bleef plat op de grond liggen. Slapen was ook een drama. Hij sliep overdag alleen in de draagzak. Hij is vlot ter wereld gekomen (in 2,5 uur).

Wij wilden graag dat Ellen hem hielp om van het overstrekken af te komen, om hem weer comfortabel te laten voelen op zijn buikje en om hem hierdoor ook beter te laten slapen.

Ellen heeft ons altijd heel prettig geholpen. Ze benaderde onze zoon altijd heel rustig en prettig. We konden duidelijk merken dat hij bij haar op zijn gemak was.

Na iedere behandeling zagen we hem weer een stukje verder ontwikkelen. Het overstrekken verdween gaandeweg, hij kon weer op zijn buikje liggen en leerde zijn hoofdje op te houden.

Het slapen verbeterde nog niet direct. Daarom stelde Ellen ook nog voor om bij haar collega osteopaat alsnog een check up te doen, waar zij ook zelf bij zou zijn.

Ook dit gesprek en deze behandeling heeft ons weer een stapje verder gebracht, met name door te spiegelen dat er ook een boel stress bij ons als ouders was (door de hele situatie). Daardoor ben ik zelf ook bij Ellen in behandeling gegaan (wat ik ook iedereen kan aanraden!).

Zoetjes aan verbeterde ook het slapen en merkten we dat onze zoon zelfs van tijgeren naar kruipen ging en dat Ellen haar hulp niet meer nodig was. Hij is inmiddels een blije, ondernemende en goed slapende baby! Wij zijn erg dankbaar voor Ellen haar hulp!