Aaron (3 maanden)

Ellen en ik kwamen elkaar regelmatig tegen in het bos tijdens het uitlaten van de hond. Omdat ik de verhalen van haar praktijk interessant vind om te lezen, ben ik haar op Facebook gaan volgen.

Afgelopen januari 2021 werd Aaron geboren. Hij huilde veel en had erg veel last van verborgen reflux. Hij leek de hele dag zijn voedingen te herkauwen en opnieuw weg te slikken. Aaron had een heel bol buikje, terwijl hij verder een mager ventje was. We moeten Aaron 24-uur per dag rechtop houden omdat hij dreigde te stikken in zijn terugkomende voeding.

Volgens de kinderarts zou dit vanzelf overgaan en was er geen behandeling nodig. Wij voelden ons onterecht weggestuurd als overbezorgde ouder. Achteraf denk ik dat de artsen echt geen idee hadden wat voor impact het heeft op je leven als je een baby iedere minuut van de dag in gaten moet houden.

Liggen was geen optie omdat zijn voeding dan helemaal terugstroomde. Hierdoor kon hij dus niet mee in de kinderwagen, niet liggen in de box en niet slapen in bed. Het zorgde ervoor dat wij zelf uitgeput raakten en dit alleen zo lang vol hebben gehouden door de vele hulp van familie.

Toen Aaron met drie maanden écht stikte in zijn voeding, was de maat vol. We bezochten nogmaals de kinderarts maar werden wederom onverrichte zaken naar huis gestuurd. Ik heb Ellen een bericht gestuurd en we konden zelfs op Tweede Paasdag terecht.

Hoopvol maar zonder hoge verwachtingen gingen wij naar de eerste afspraak. Was ons probleem wel ernstig genoeg? Zoveel mensen om ons heen zeiden: ach gaat wel over, onze baby had ook reflux.

Ellen heeft ruim de tijd genomen om ons verhaal aan te horen en ging daarna gelijk aan de slag. Voor ons leek het soms wel tovenarij! Het bolle buikje dat hij al maanden had, was na 1 sessie helemaal verdwenen. Aaron vond de behandelingen prettig en viel zelfs een keer in slaap.

Eenmaal thuis na de eerste sessie, was Aaron ineens een paar uur rustig. Toen vielen ons nog meer dingen op: Aaron maakte ineens geen vuisten meer, slikte niet meer continue en sliep zelfs een uur in de box! Vol trots stuurde ik Ellen een foto van de slapende Aaron. Ook ging hij opeens rollen over beide zijdes. We wisten niet wat we meemaakten!

Na iedere sessie hebben we verschillende oefeningen meegekregen die we thuis moesten doen. Ellen heeft ze voor ons uitgetekend zodat het echt goed te doen was. Aaron leek de oefening ook prettig te vinden.

Na de derde sessie hebben we afgerond. De reflux leek verdwenen als sneeuw voor de zon, zelfs de kinderarts in het ziekenhuis en de jeugdarts van het consultatiebureau waren verbaasd. Aaron leek weer vertrouwen te moeten krijgen in het liggen, maar dit groeide snel.

Inmiddels is Aaron 6 maanden oud, groeit als kool, heeft twee tanden en lijkt binnenkort te gaan kruipen. Een ontwikkeling die wij 3 maanden geleden niet voor mogelijk hadden gehouden!

Wij zijn Ellen nog iedere dag enorm dankbaar voor de hulp. Als we eerder hadden geweten dat dít de oplossing zou zijn, hadden we eerder ons gevoel gevolgd.