Hugo (7 maanden)

Hugo heeft een traumatische geboorte gehad. Hier hadden we al hulp voor gezocht en dat had grote resultaten gegeven. Het in slaap vallen bleef echter een probleem en werd ook steeds moeilijker, met heel hard krijsen. Hij schrok vaak wakker voordat de eerste 45 minuten voorbij waren. Ik wilde hem zichzelf niet in slaap laten huilen. Maar hij was ondertussen doodmoe en wij als ouders ook.

Een kennis die ook werkt met reflexintegratie vroeg ik om raad. Zij gaf aan, dat gezien het verhaal, er zeker nog reflexen dwars konden zitten. Ze stuurde me meteen door naar Ellen, omdat haar expertise bij baby’s ligt. Ellen gaf aan dat in slaap huilen zeker niet nodig is en had gelukkig heel snel plek voor ons.

Bijzonder om te merken hoe zij eerst contact maakte met Hugo. Haar rust was duidelijk voelbaar en maakte ons ook rustig. Niet alleen werkte ze met Hugo, wij kregen ook tips voor onszelf. De oefeningen waren thuis goed uit te voeren, door de duidelijke uitleg en tekeningen van Ellen.

We hebben gewerkt aan lichaamsbesef, rust en veiligheid. Hugo was altijd alert, op onderzoek, maar leek ook weinig rust in zijn lijf te hebben. Alsof hij alles in de gaten moest houden. Hierdoor leek het ook alsof hij niet in slaap durfde te vallen.

Nu na 4 behandelingen hebben we een totaal ander kind. Hij is nu 9,5 maand en zijn ontwikkeling gaat reuzesnel (vandaag stapte hij langs de tvkast heen en weer). Hij is nog steeds onderzoekend en actief, maar met veel meer rust in zijn lijf. Dit maakt dat hij minder snel schrikt, ook zelf kan spelen en ontzettend veel plezier heeft, vooral met zijn grote broer. Het slapen gaat steeds makkelijker. Het hele harde huilen en worstelen is sterk verminderd. Natuurlijk huilt hij nog wel eens, maar kan ook steeds makkelijker inslapen zonder huilen. En we hebben nu 2 langere slaapjes overdag!

We zijn ontzettend blij dat we bij Ellen zijn geweest!