Emma (3 maanden)

Al meteen na mijn (hele snelle) bevalling was Emma erg misselijk en moest ze veel spugen. Het ging van kwaad tot erger, met grote golven kwam alle voeding er weer uit gedurende de hele dag en het stoorde haar ook met het slapen. We kenden het nog van ons 1e kindje: reflux was de boosdoener. Dagenlang hebben we met haar in de draagzak gelopen, dit gaf als enige verlichting. Alles hebben we geprobeerd: bedje omhoog, diverse voedingshoudingen, osteopaat, craniosacraal therapeut, homeopaat, andere voeding… Niks hielp. Maar reflux komt ergens vandaan, dus ik ben blijven zoeken.

Toen kwam ik per toeval een Facebookpost van Ellen tegen over reflexen, ik was getriggerd en ben gaan lezen over reflexintegratie en reflux. Ik heb Ellen benaderd via Facebook en ik kreeg direct een berichtje terug (op zondag) en zo zaten we een week later bij haar in de praktijk. Het is voor ons wel even rijden (1,5 uur), maar dat had ik er graag voor over.

De eerste sessie was heel uitgebreid, alle reflexen van Emma werden getest en Ellen zag meteen alle pijnpunten. Haar liefdevolle aanpak en omgang met Emma zorgde ervoor dat ze het allemaal prima vond. We kregen oefeningen mee en moesten na 2 weken weer terug komen.

Eenmaal thuis had ik na een paar dagen al een ander kind: minder spugen, minder spanning in haar lijfje, minder schrikachtig, de ontlasting ging beter…. Kortom, het ging gelijk al de goede kant op! De oefeningen waren prima te doen, we oefenden elke dag een kwartiertje.

We zijn in totaal 3 keer geweest en het gaat nu heel goed met Emma. Tuurlijk spuugt ze nog wel eens, maar dat zijn nu echt mondjes en niet meer projectiel!

Super bedankt Ellen!! Onze vrolijkerd kan eindelijk haar energie in andere dingen stoppen, het was een fijn traject! (en die spuugdoeken kunnen eindelijk weg ?!)