Thijs (11 maanden)

Thijs is (rand)prematuur en dysmatuur geboren. Voor Thijs was het een pittige bevalling geweest. We merkten op een gegeven moment dat Thijs, voor ons gevoel, wat achterbleef in zijn ontwikkeling. Dit was rond zijn 9 maanden. We wisten wel dat ieder kind zich op zijn eigen manier ontwikkelt, maar toch voelde het anders. Als hij een mijlpaal had bereikt dan had hij altijd een voorkeurskant. Toen hij op een gegeven moment ging tijgeren, gebruikte hij zijn rechterbeentje niet, het hing er maar een beetje aan leek net. We hebben toen eerst fysiotherapie geprobeerd maar dit had voor ons gevoel niet het gewenst effect.

Ik had, toen Thijs een aantal maanden oud was, de Facebookpagina van Ellen al voorbij zien komen. Ik ben haar toen gaan volgen en las geregeld succesverhalen. Echter ‘durfde’ ik niet de stap te zetten om contact op te nemen omdat ik dacht dat Thijs zijn ’tragere’ ontwikkeling niet dusdanig ‘erg’ was om hiervoor in behandeling te moeten. We hebben uiteindelijk (gelukkig!!) toch de stap gezet om contact op nemen met Ellen.

En wauw wat ben ik Ellen ontzettend dankbaar wat zij voor Thijs heeft kunnen betekenen!! Als we kijken wat hij in ongeveer 6 weken tijd bereikt heeft is dat echt gigantisch. Hij ging van alleen tijgeren en om zijn as draaien naar kruipen, optrekken, staan, op zijn knietjes zitten! Je ziet echt aan hem dat hem dit goed heeft gedaan. Het lijkt net of hij ergens van verlost is wat hem dwars zat. Ik ben blij dat we dit voor Thijs hebben kunnen doen.

Ik ben heel blij dat wij deze keuze hebben gemaakt om naar Ellen te gaan. Ze is een ontzettend lieve begripvolle vrouw, die luistert naar je verhaal, je serieus neemt, de tijd neemt, dingen goed uitlegt en ontzettend leuk is met kinderen.

In principe hoeven we niet meer terug te komen tenzij hij over een maand nog niet zelfstandig tot zit komt.

Mocht je twijfels hebben om een afspraak te maken, gewoon doen! Als ik eerder had geweten dat Ellen zoveel voor Thijs kon betekenen had ik al veel eerder een afspraak gemaakt.

Ellen, nogmaals bedankt voor alles! Mocht het nog nodig zijn voor het tot zit komen dan kom ik nog op de lijn.

Groetjes van ons en een dikke knuffel van Thijsje