De essentie van Rebalancing® is om een nieuwe relatie met je lichaam te ontwikkelen en te ontspannen met het ongemak wat zich hierin aandient. Hierdoor wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam aangesproken, samen met de toegepaste lichaamsbehandeling. Ook zijn de sessies erg behulpzaam om meer tot jezelf te komen, een beter contact te ontwikkelen met je gevoelsleven en daarmee met jezelf.

Rebalancing® is een synthese van verschillende lichaamsgerichte therapieën, zoals Mindfulness, Träger, Rolfing, Alexandertechniek, Feldenkrais, Diepebindweefselmassage, Cranio-Sacraaltechnieken, Bio-energetica, Ademwerk en Focussen. Wat hieraan is toegevoegd is het aspect van Bewust-Zijn, de zgn. Presence: het rusten in het Zijn en het vermogen om zonder oordeel aanwezig te blijven bij wat er te voelen is van moment tot moment. Niet vanuit het denken of begrijpen, maar vanuit het voelen en ervaren. Rebalancing® wordt daarom ook wel toegepaste Mindfulness genoemd.

De sessies geven je bewustzijn en heling van de reactiepatronen en overlevingsstrategieën die zich in de loop van je leven hebben opgebouwd en je handelen, denken en voelen zijn gaan bepalen. De Rebalancing®-technieken helpen je om hiermee contact te maken, deze te doorvoelen, te verwerken en daarna de emotie of trauma die hieraan verbonden is, los te laten. En dat geeft ruimte voor nieuwe ontwikkeling. Dat geeft Ademruimte.