Sarah

Ik voelde me continu gehaast, onrustig en moe. Had allerlei lichamelijke klachten zoals rugpijn, misselijk, duizelig, hoofdpijn, niet meer goed kunnen kijken en niet concentreren. De huisarts vertelde me dat ik tegen overspannenheid aan zat. Ikzelf had dit helemaal niet zo ervaren, want ik was een kei geworden in het negeren van mijn eigen lijf en mijn eigen innerlijke stem. Ik denderde maar door in mijn sneltrein. Had geen tijd om stil te staan, ik kon dit ook niet meer, had mezelf dit afgenomen.

Ik was erg geschrokken van wat de huisarts me vertelde, ik ben nog jong en heb een heel leven voor me. Ik was net Mamma geworden, heb een leuke vent. Ik wil genieten van het leven, eruit halen wat er in zit maar dat kon niet met deze lichamelijk klachten. Ik dacht bij mezelf: ‘Ik ben het waard, ik ga aan mezelf werken!’ Ik wilde mijn verleden, de gebeurtenissen die mijn leven enorm hadden beïnvloed, accepteren en niet langer weg stoppen.

Een vriendin van mij vertelde over Ellen haar praktijk. Zij bezocht Ellen al een tijdje, ze zei misschien is het iets voor jou.

Bij Ellen merkte ik hoe ik gebukt ging onder gevoelens van loyaliteit en wat ik dacht dat van me werd verwacht. Hoe sterk ik mezelf verplichtingen oplegde! Door de sessies werd ik me bewust van mijn eigen lijf, leerde ik luisteren naar mijn eigen innerlijke stem en lijf en hoofd scheiden.

Ik ben nu bewust van mezelf, ik ben weer één. Ik sta met beide benen op de grond en ik kan de wereld weer aan. Kan mijn eigen keuzes maken en me daar niet tegenover anderen schuldig over voelen of laten beïnvloeden. Ellen heeft me letterlijk ademruimte geven en hierbij ruimte gemaakt voor nieuw leven.

Iedereen die zichzelf de moeite waard vindt en zichzelf lief heeft, kan ik deze sessies aanraden. Je leert jezelf kennen en je leert waarin je denkt tekort te schieten te accepteren.

Bij Ellen is het echt een moment van pure ontspanning, tijd voor jezelf, voor bewustwording van je eigen lijf en gedachten. Ellen is hierbij een hartverwarmende coach die je begeleidt.