Lars (14 jaar)

Het kwam uit het niets, het iets waar ik nu liever niet meer over praat en over nadenk. Ik moest worden geopereerd. Gelukkig was het niet levensbedreigend, maar toch, het deed wel pijn. De operatie was goed afgelopen en na een halve dag kon ik weer naar huis. De weken daarna was ik er erg positief over, het was immers voorbij nietwaar?

Maar langzamerhand kreeg een duistere kracht macht over mij. Waarom was het bij mij gebeurd? Had iets het veroorzaakt? Iets gevaarlijks? Het ging zover, dat ik uiteindelijk niks meer aan mijn eigen lichaam vertrouwde. Geen pijntje, niks. De duistere kracht vertelde mij dat hetgeen dat mijn operatie had veroorzaakt overal kon zitten. Had ik dit, of dat? Het was natuurlijk onzin, maar toen leek het anders. Door de stress en angst kreeg ik op verschillende plekken pijn. Van buikpijn, tot drukkende pijn op de borst.

En toen was daar Ellen. Mijn ouders waren al langere tijd bij haar in behandeling, om de stress uit het lichaam te krijgen. Zij waren het dan ook die ervoor zorgden dat ik naar haar toe kon.

Ik zal de eerste behandeling beschrijven: De massagekamer bevindt zich op zolder, dus moest ik eerst een paar trappen op lopen. Die trappen zijn ook meteen de eerste plaats waar het ontspanningsproces van start ging. Voordat ik boven was betoverde de (naar mijn mening) heerlijke geur me al. We gingen tegenover elkaar zitten en er volgde een soort introductiegesprek, waarbij ik mijn verhaal vertelde. Maar we hadden het ook over andere dingen, zoals het lichaam en hoe het eigenlijk werkt.
Daarna mocht ik op de massagetafel gaan liggen. Ik denk dat ik hier met zekerheid over kan zeggen dat het het beste gedeelte van de behandeling is. Ellens handen zijn aandachtig, een eer om gemasseerd door te worden. Ze voelen alles en halen de spanning weg uit je lichaam.

In totaal heb ik nu vijf behandelingen gehad. Overal is de spanning weggehaald. Niet alleen uit mijn lichaam, maar ook uit mijn hoofd. Ellen heeft mij weer leren ontspannen. Door middel van massage, maar ook door ontspanningsoefeningen, die ik thuis zelf ook kan doen. De duistere kracht is verslagen en ik vertrouw mijn lichaam weer, het prachtige huis waar ik in mag wonen.

De conclusie is dus dat naar Ellen toegaan me heel erg heeft geholpen. Als je zelf ook stress ervaart of als je lichaam heel erg gespannen is, zou ik haar behandelingen zeker aanraden.

Bedankt Ellen!