Jip (7 jaar)

Voordat ik bij Ellen kwam had ik erg veel moeite met stilzitten en ook met stilstaan. Vaak had ik dit zelf niet in de gaten. Vooral op school was dit lastig omdat ik dan telkens weer van mijn plaats afkwam of achterste voren op mijn stoel ging zitten, of over mijn tafel hing. Dat continue bewegen zorgde ook voor onrust in mijn hoofd, ik vond het lastig om mij te concentreren, werd continue afgeleid.

Via mijn bijles juf zijn we terecht gekomen bij Ellen, die ons verhaal aanhoorde en samen met ons aan de slag ging. Aan de hand van testjes en vragen werd er steeds meer duidelijk waarom ik zoveel wiebelde. Er bleken nog veel reflexen te zijn die mijn balans verstoorden. Ellen gaf op een fijne manier uitleg over de oefeningen waar we dan thuis mee aan de slag gingen.

De oefeningen die ik het meest fijn vond waren de oefeningen voor mijn voeten en bij Ellen vond ik het balanceren op de bal het leukst.

Na een jaar hard werken gaat het stukken beter met mij, ook op school. Ik ben nog steeds een vrolijk en beweeglijk kind, maar wordt nu niet meer door mijn lijf afgeleid.