Frederieke (14 jaar)

Onze dochter was altijd een vrolijke, ongedwongen kleuter die gemakkelijk in de omgang was en echt het zonnetje in huis! Hoewel een beetje afhankelijk van de sfeer in de klas en de aanpak van de leerkracht, waren haar prestaties op de lagere school goed en was ze ook in die periode een gezellig kind, waar je plezier mee had.

Op de middelbare school kreeg ze last van faalangst, was snel gestresst en raakte in paniek bij repetities. Ze sliep niet goed en wat vervelender was, wij hadden het gevoel haar een beetje “kwijt” te raken. Ze werd stil, trok zich terug in haar kamer en we merkten duidelijk dat ze niet lekker in haar vel zat en geen plezier meer had in haar dagelijkse bezigheden. Op school ging het snel achteruit en ze spijbelde soms.

Via een vriendin hoorde ik van Ellen en hoewel Frederieke het best spannend vond, stemde ze in met een afspraak, want ze wilde het zelf ook anders. Ik vond Ellen direct een aimabel en betrokken persoon en het was ontzettend fijn te ervaren dat ze er echt was voor ons. Niks is fout of verkeerd, maar soms is er ook een andere aanpak mogelijk, dat is wat ze ons direct al leerde.

In een paar sessies, waarin Ellen de fijne gesprekken op een mooie manier combineert met massage en oefeningen, leerde ze Frederieke om de gedachten in haar hoofd te ordenen en even te laten gaan als ’t niet belangrijk was. De oefeningen om kalm te worden en de rust in haar lijf terug te krijgen wanneer ze gestresst dreigt te raken, hebben haar goed gedaan en past ze thuis ook zelf toe.

Wanneer zich weer een spannende toetsperiode voordoet, spreekt ze van tevoren graag weer met Ellen af. Dat helpt haar om daarna de toetsweek met meer vertrouwen en op een ontspannen manier tegemoet te gaan. Ze is weer positief en gaat met meer plezier naar school. Thuis hebben we gelukkig weer echt contact met haar. We hebben onze Frederieke weer terug!

Dank je Ellen, voor je warme aandacht!