Caroline (3 jaar)

Onze dochter kampte vanaf haar geboorte met een aantal problemen, waaronder prikkelgevoeligheid en een probleem met eten. Met een orthopedagoog kwamen we niet veel verder. Na drie jaar zelf getobd te hebben met de problemen wees een vriendin mij op reflexintegratie therapie. Zij had goede ervaringen met Ademruimte.

Na een telefonisch gesprek heb ik een uitgebreide intake gehad bij Ellen, zonder Caroline. De manier waarop zij naar mijn verhaal luisterde, met rust en begrip, was al een verademing. Ook onze dochter voelde zich erg op haar gemak in de praktijk. Sterker nog: ze vroeg vaak wanneer we weer bij Ellen gingen spelen.

Tijdens de afwisselende sessies leerde ik diverse massagetechnieken ten behoeve van de reflexintegratie die ik thuis zelf kon toepassen. Gaandeweg merkte ik verbetering: Caroline werd minder prikkelgevoelig en ze vond het nu echt lekker om geknuffeld dat worden. Wat heerlijk!

Het probleem met eten bleef bestaan hoewel de scherpe kantjes er zeker wel vanaf waren. Daarom heb ik zelf Present Child (een Kindertolk-consult) gedaan bij Ademruimte. Hierdoor ontdekte ik hoe ik onze dochter zelf beter kan helpen: door ook mezelf te geven waaraan ik behoefte heb.

Zowel onze dochter als ik hebben genoten van de sessies bij Ellen. Ook de dagelijkse massage die ik nog steeds mijn dochter geef, ervaren we allebei als een fijn moment aan het eind van de dag. Samen hebben we er allemaal grappige verhaaltjes bij verzonnen zodat het allesbehalve een opgave is.

Het gaat veel beter met onze dochter. Ze is duidelijk beter in balans (zelfs ook letterlijk), kan prikkels beter aan, is zo blij en ook met eten zie ik duidelijk verbetering.

Ik ben blij dat ik hulp heb gezocht en heb gekrégen bij Ademruimte!