Tijdens deze therapieweek ontvangen kinderen met complexe ontwikkelvragen intensieve therapie met MNRI® Reflexintegratie. De resultaten zijn opzienbarend!

DE EERSTE MNRI® FAMILY CONFERENCE IN NEDERLAND!

Het is pas sinds 2014 dat de eerste trainingen van MNRI® Reflexintegratie in Nederland plaatsvinden. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt toen ik via Facebook van het fenomeen reflexen hoorde.

En toen dr. Masgutova, de grondlegster van deze ontwikkelingstherapie, in 2015 zelf kwam lesgeven, moest ik daarbij zijn. Als je iets wilt leren, doe het dan bij de bron. Vanaf het allereerste moment dat zij vertelde over de werking van deze therapie was ik verkocht. Het was logisch, onderbouwd en sprak over die onmetelijke intelligentie van het lichaam waar ik al jaren mee werkte in mijn praktijk. Koren op mijn molen en voor mij precies wat ik nog miste in mijn praktijk om door te dringen tot de kern van spanning en onrust: het primitieve overlevingssysteem in ons brein. Het deel dat alleen maar lichaamstaal verstaat en aanraking. En vanaf dat moment was ik besmet met het MNRI®-virus en vloog ik de wereld over om de verschillende trainingen en stages te volgen met als bestemming MNRI® Core Specialist.

En in 2017 was het al zover: de eerste MNRI® Therapieweek in Nederland, slechts enkele jaren nadat de eerste MNRI®-training voet aan wal had gezet. Sindsdien gaat dit fenomeen als lopend vuurtje door Nederland, gedragen door al die anderen die voelen dat ze iets heel bijzonders in handen hebben. In oktober 2017 vond de eerste 5-daagse plaats in Lisse, een start van hopelijk nog vele andere MNRI® Therapieweken. Deze zijn tot nu toe alleen nog maar in de VS of in Polen te volgen.

HET BESTE HALEN UIT IEDER KIND

Ik kijk terug op een indrukwekkende eerste ervaring. Tijdens deze MNRI® Therapieweek mocht ik als stagiair-behandelaar meewerken om kinderen met complexe ontwikkelingsvragen te ondersteunen met MNRI® Reflexintegratie. 6 meisjes, 5 jongens en 2 volwassenen uit maar liefst 6 landen.

Er kwamen heel wat ontwikkelmoeilijkheden voorbij, variërend van epilepsie, aangeboren hersenletsel, autisme, erfelijke aandoening, ontwikkelingsachterstand, overgevoeligheden, trauma en/of flinke moeilijkheden op het gebied van emotieregulatie, concentratie, spraak, motoriek en/of voeding.

Tijdens deze vijf dagen ontvingen deze kanjers maar liefst 6 uur therapie per dag van een internationaal team van MNRI® Core Specialisten, afkomstig uit België, Polen, Zweden, de VS en Indonesië. Wat een kado om zij aan zij te kunnen werken met deze zeer ervaren therapeuten en te leren van hun enorme vakbekwaamheid, creativiteit en vermogen om het beste te halen uit ieder kind, ongeacht gedrag of beperking!

Ieder dag ontvingen de deelnemers 6 x 1 uur therapie binnen een bepaalde specialisatie binnen de MNRI® Reflexintegratie: gericht op sensorische integratie (Tactile), primaire bewegingspatronen (Archetype Movements), diepe stressrelease op pezen en gewrichten (Neurostructural), stimulatie en integratie van sensoriek en motoriek van mond / gezicht (Oral Facial), herstel in hormoonhuishouding (Stresshormones), activatie en integratie van reflexpatronen (Repatterning) en de verbetering van de samenwerking tussen zintuigen, motoriek en brein (Proprioceptive & Cognitive Integration). Daarnaast ontvingen ouders een maatwerk behandelplan, opgesteld door dr. Masgutova zelf, en leerden de technieken om hun kind thuis verder te ondersteunen.

PATRONEN WERKELIJK DOORBREKEN

Ik had eerder de verhalen gehoord over de bijzondere resultaten van een dergelijke Family Conference, maar om het live mee te maken is echt heel speciaal. Door de intensiteit van de therapie worden patronen werkelijk doorbroken. Beentjes werden rechter, tandjes konden voor het eerst sinds jaren weer worden gepoetst, lijfjes toonden meer kracht, rust en balans, ogen stonden helderder en kregen interesse voor hun omgeving. Epileptische aanvallen namen duidelijk af en kinderen met sondevoeding leerden weer slikken. Ook waren er kinderen die voor het eerst in hun leven zelfstandig of met anderen gingen spelen. Ieder kind maakte groei door, soms zelfs letterlijk. Eén jongetje was na deze Conference zelfs 4 cm gegroeid doordat er zoveel spanning uit zijn lijfje was verdwenen, hoe bijzonder is dat!

Ik ben diep geraakt door de kinderen, te zien hoe hun mooie persoonlijkheid afgelopen dagen steeds meer kon opbloeien, door de beperking heen. Geraakt door de ouders, deelgenoot te zijn van hun ongelofelijke doorzettingsvermogen, toewijding en liefde voor hun kind, liedjes zingend en verhaaltjes voorlezend om hen door de lastigste momenten heen te helpen. Ouders die in het dagelijks leven iedere dag weer moeten knokken om hun kind te geven wat ze nodig hebben. Hoe schrijnend is het van hen te horen hoe vaak zij nul op het rekest hebben gekregen en hebben gehoord dat ze de beperkingen van hun kind maar moesten leren accepteren. Hoe indrukwekkend en ontroerend is het dan om te zien tot hoeveel groei en ontwikkeling deze kinderen nog in staat zijn met deze vorm van therapie.

Er zullen zeker nog meer van deze therapieweken in Nederland gaan volgen. Ik voel me verrijkt, gevoed en bevoorrecht om weer over zoveel meer mooie kennis en ervaring te beschikken waarmee ik de cliënten en cliëntjes in mijn praktijk weer verder kan helpen. Zodat ook zij de mogelijkheid krijgen om te laten zien wie ze werkelijk zijn, om wat in hen leeft naar buiten te brengen zodat de wereld weer een stukje mooier kan worden. En als een moeder dan ook nog tijdens een behandeling het lied True Colours voor haar dochtertje zingt, dan rest mij niets anders dan diepe stilte en een dankbaar hart ?

I see your true colours
Shining through
I see your true colours
And that’s why I love you
So don’t be afraid to let them show
Your true colours
True colours are beautiful
Like a rainbow

(Cindy Lauper)

Wil je weten wanneer de volgende MNRI Therapieweek in Nederland wordt georganiseerd? Kijk dan hier.

Hartelijke groet,
Ellen Bulder
Lichaamsgericht kindertherapeut
www.Adem-ruimte.nl

Archief

Recente berichten

Archieven

Deel dit verhaal