Kindercoaching helpt een kind anders naar zichzelf te kijken via werkvormen die gericht zijn op de bewustwording van eigen kwaliteiten en eigen kracht.

De focus ligt hierbij hoe het kind over zichzelf en zijn moeilijkheden denkt. Door anders te denken over jezelf en je omgeving verandert ook hoe je je voelt en daarmee je handelen. Naast de ingang van het denken maak ik in de sessies ook gebruik van ontspanningstechnieken, aromatherapie, ademhaling, mindfulness en visualisaties waarmee het kind de gewenste verandering dichter naar zich toehaalt.

In de sessies zet ik kindercoaching in bij hulpvragen rondom:
> beter omgaan met verdriet
> meer zelfvertrouwen ontwikkelen
> jezelf durven te zijn
> leren opkomen voor jezelf
> beter slapen
> omgaan met pesten of gepest worden
> omgaan met hoogsensitiviteit

Kindercoaching is doorgaans meer een praat-en-denk-therapie. Bij kinderen die daar niet zo van houden, of die veel in hun hoofd zitten, combineer ik de kindercoachsessies veelal met lichaamsgerichte behandelvormen, zoals kindermassage, psychomotorische begeleiding of MNRI® Reflexintegratie. Via de ingang van het lichaam ontstaat er meer rust in het systeem, waardoor er meer ruimte in het hoofd komt om op een andere manier naar de situatie te kijken.