Brain Gym® 170 voor Special Needs bestaat uit een serie heilzame, eenvoudige maar doeltreffende oefeningen die zijn ontwikkeld door Cecilia Koester. Deze activiteiten vormen, samen met de aangepaste Brain Gym® oefeningen en balansen, de training Brain Gym® 170 voor Special Needs.

Deze oefeningen vormen de bouwstenen van de ontwikkeling die het leren bevorderen en zijn gebaseerd op de natuurlijke, normale menselijke ontwikkeling. Ze brengen snelle, vaak grote veranderingen in focus, begrip, communicatie, organisatie en motoriek. Zo kan ieder kind, met zijn eigen speciale behoeften, leren hoe te leren. Een nieuwe manier van werken, die op een heldere, eenvoudige manier wordt uitgelegd en makkelijk toepasbaar is. De oefeningen zijn functioneel en direct in te zetten.

Brain Gym®170 for Special Needs biedt uitkomst bij veel mentale en fysieke uitdagingen waaronder autisme, hersenverlamming (cerebrale parese), ADD, ADHD, spraak- en taalstoornissen, dyslexie, syndroom van Down, hersenbeschadigingen, blindheid, doofheid en beschadigingen als gevolg van een beroerte.

De oprichters van Brain Gym® zijn Paul Dennison, Dr. in de pedagogiek, en Gail Dennison. Meer informatie over Brain Gym® vind je via https://www.braingymnederland.nl.