Spinning Babies® is een methode die ontwikkeld is door de Amerikaanse verloskundige Gail Tully in samenwerking met chiropractors. De methode bestaat uit oefeningen om meer balans te creëren in het bekken en zo meer ruimte voor de baby te maken om makkelijker in te dalen in de ideale ‘startpositie’ voor de geboorte.

Spinning Babies® is heel effectief gebleken in situaties van stuitligging en kan daarmee een externe versie van de baby voorkomen. Dit is het draaien van de baby door het manipuleren van de buik, wat erg stressvol kan zijn voor de baby. Ook tijdens de bevalling kunnen speciale oefeningen worden gedaan om de baby te helpen zich soepeler door het geboortekanaal te bewegen en is goed inzetbaar in situaties van niet vorderende indaling of niet vorderende ontsluiting.

Belangrijke zienswijze in deze methode is dat niet zozeer ontsluiting belangrijk is voor een soepele geboorte (het aantal cm’s), maar de mogelijkheid van de baby om te roteren, het maken van de spildraai (het ‘spinnen’). De vraag hierbij is altijd ‘where is baby’ zodat met gerichte bevalhoudingen en bewegingen voor de baby obstakels zo goed mogelijk uit de weg kunnen worden geruimd.

Spinning Babies® bestaat uit een serie van oefeningen die je zelf thuis kunt doen in aanloop naar de bevalling. Ook tijdens de bevalling zijn ze heel behulpzaam om de baby zo soepel mogelijk naar de buitenwereld te begeleiden. Tijdens een Spinning Babies® sessie in mijn praktijk leg ik je meer uit over de positie van de baby en geef ik je een behandeling gericht op het creëren van een betere balans in je bekken door middel van Rebalancing® en MNRI® Reflexintegratie. Daarnaast leer ik je specifieke oefeningen ter voorbereiding op de bevalling.

Mocht je ook tijdens jouw bevalling mijn ondersteuning willen? Ik geef ook begeleiding als Doula (geboortecoach).