Een ontspannen leven begint bij een ontspannen geboorte. In mijn praktijk zie ik veel kinderen die een stressvolle geboorte achter de rug hebben en de impact hiervan op de ontwikkeling – qua bewegen, leren en emoties – ervaar ik dagelijks. Dat is de reden waarom ik de opleiding tot Doula heb gevolgd, zodat ik je ook in de aanloop naar en tijdens de gehele geboorte kan ondersteunen om jou en je kindje een zo goed mogelijke ervaring en daarmee samen een goede start in het leven mee te geven.

Je kunt ervoor kiezen om alleen begeleiding te willen naar aanloop van je bevalling of ook ondersteuning te willen tijdens de bevalling. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat deze permanente ondersteuning tijdens je bevalling leidt tot een meer positieve uitkomst voor zowel moeder als kind, met minder noodzaak tot pijnbestrijding en medische interventies. Meer hierover kun je lezen in dit artikel van Ouders van Nu.

HOE ZIET HET BEGELEIDINGSTRAJECT ERUIT? 

VOOR DE BEVALLING:
> Hebben we een kennismakingsgesprek en nog 2 voorbereidende gesprekken
> Ontvang je een ontspanningssessie tijdens het laatste voorbereidende gesprek
> Ga ik indien gewenst een keer mee naar de verloskundige of gynaecoloog
> Help ik je nadenken over jullie geboortewensen (het geboorteplan) en informeer ik jullie over alle beslismomenten bij een geboorte (o.a. bij ziekenhuisbevalling)
> Geef ik goede inhoudelijke informatie over het geboorteproces, zoals wat er in jouw lijf gebeurt voorafgaande en tijdens de bevalling, voor- en nadelen van pijnbestrijding, bevalopties etc.
> Mocht je fysieke klachten hebben, dan kan ik je een maatwerk lichaamsbehandeling geven (regulier tarief)
> Vanaf 3 weken voor tot 2 weken na de uitgerekende datum sta ik voor je op wacht, wat betekent dat ik binnen een afgesproken tijd aanwezig ben als de geboorte zich aandient en jij mij nodig hebt.

TIJDENS DE BEVALLING:
> Blijf ik de hele tijd bij je
> Ondersteun ik ook jouw partner om er zo goed mogelijk voor jou te kunnen zijn
> Help ik je om zoveel mogelijk de bevalling te ervaring zoals gewenst (naleving van de geformuleerde geboortewensen door derden)
> Help ik je om zo ontspannen en pijnvrij te blijven door ademhalingstechnieken, massages en bevalhoudingen
> Zorg ik ervoor dat je alle gegeven informatie begrijpt en je de regie over je eigen bevalling blijft houden
> Help ik je door de lastige momenten heen, zorg dat je dicht bij jezelf kunt blijven en vertrouwen blijft houden in jezelf en je lichaam

NA DE BEVALLING:
> Blijf ik zolang als dat nodig is
> Kom ik op kraamvisite
> Krijgen jullie na 4 weken een les babymassage en screening van de primaire reflexen in mijn praktijk
> Mochten jij of je kindje behoefte hebben aan extra ondersteuning, dan kan ik dat in mijn praktijk bieden met aanvullende sessies (regulier tarief)

TARIEF

Voor de begeleidingssessies (gesprekken / voorbereiding geboorteplan of behandeling) geldt het reguliere tarief. Wil je dat ik je ook tijdens de bevalling ondersteun, neem dan contact op over de mogelijkheden via contact@adem-ruimte.nl of 010-4 56 03 65.