Een baby maakt in de buik van zijn moeder een maandenlange ontdekkingsreis om lichaam te worden. Bij de geboorte vormt de reis door het geboortekanaal vaak de eerste ervaring van de baby met het hebben van een lichaam, waarin de primaire reflexen helpen om zich zo soepel mogelijk naar buiten, naar het licht te bewegen. Om daar vol liefde en met open armen ontvangen te worden.

Voor sommige baby’s was het een pittige reis met veel hindernissen, voor andere een warm en vredig bad waarin het in alle rust tot groei en ontwikkeling mocht komen. Hoe dan ook, het wennen aan het leven buiten de baarmoeder vraagt tijd. Het is belangrijk om een baby deze tijd te geven en volledig in zijn behoefte te voorzien. Zo wordt een goede basis gelegd, niet alleen in de ontwikkeling van de hersenen, maar ook in het basisgevoel veilig en geliefd te zijn. Beiden vormen een stevig fundament voor de ontwikkeling van een gezond zelfbeeld, zelfvertrouwen en geloof in eigen kunnen. En niet onbelangrijk: het zorgt voor een betere band met je kindje en ondersteunt daarmee de veilige hechting.

Babymassage is een fijne manier om de baby te ondersteunen om zijn ontwikkeling. Het helpt zijn lijfje te voelen en daarmee contact te maken met zijn eigen kunnen. Het ondersteunt het beter omgaan met de vele prikkels waar wij als volwassenen zo aan gewend zijn. En het helpt je baby te ontspannen en stress af te voeren, zeker als er veel is gebeurd tijdens de zwangerschap en de geboorte moeizaam is verlopen (denk aan keizersnede, vacuümverlossing, langdurige persfase, verblijf in couveuse etc.).

De lessen babymassage geef ik alleen in individuele sessies. Als babytherapeut kijk ik wat jouw baby nodig heeft om zich goed in zijn velletje te voelen. Ik leer je speciale technieken uit de babymassage en MNRI Reflexintegratie therapie. Zo krijgt jouw baby een ‘op het lijf geschreven’ massage.