Vragen over sessies


Heb ik een verwijzing van de huisarts nodig?
Nee, je hebt geen verwijzing nodig. Als je komt ter ondersteuning voor je herstel bij specifieke fysieke of emotionele klachten, dan is het wel goed om je huisarts hiervan in kennis te stellen. 

Worden de sessies vergoed?
Dat hangt af of je aanvullend verzekerd bent. Zie hier of jouw zorgverzekeraar de consulten van een BATC-therapeut vergoed. Ik word ook vergoed door Menzis, Anderszorg en Azivo.
Als je voor vergoeding in aanmerking wilt komen, kun je mij vragen om een factuur die voldoet aan de eisen die jouw zorgverzekering stelt. 


Zijn er contra-indicaties voor jouw behandelingen? 
Doorgaans niet. Aangezien ik mijn behandelingen volledig afstem op wat jij en jouw lichaam nodig hebben, zijn deze over het algemeen voor een ieder heilzaam en dragen bij aan je eigen herstel.

Als je twijfelt, of als er sprake is van psychiatrische problematiek, overleg ik met jou of je bij mij op de juiste plek bent. Natuurlijk kun je dit ook de huisarts bespreken.

Hoe gaat een sessie in zijn werk?
Als je voor het eerst komt, neem ik tijd om nader kennis te maken. Ik hoor dan graag de aanleiding voor jouw komst, jouw persoonlijke en medische geschiedenis en jouw wensen en behoeften. De eerste sessie laat je kennismaken met mijn manier van werken en het lichaamswerk dat ik aanbied.

Als je komt voor specifieke klachten of thematiek kunnen we op basis van deze eerste sessie bespreken hoe een verder begeleidingstraject eruit kan zien.

Meer informatie over mijn werkwijze vind je hier.

Hoeveel sessies zijn er nodig?

Het aantal benodigde sessies is afhankelijk van de vraagstelling, de ontwikkeling in je herstel en je eigen behoefte. Vaak is het behulpzaam om in het begin iets vaker te komen en daarna in een lagere (bijvoorbeeld maandelijkse) frequentie het proces te blijven voeden.

Regelmatige sessies helpen je gezondheid zowel lichamelijk, mentaal als emotioneel te ondersteunen en bieden je een rustpunt waarmee je steviger op eigen benen kunt staan. 

Ik ben ook elders onder behandeling. Kan ik dan toch komen?
Dit hangt af van de reden waarom je komt. In het algemeen geldt dat de sessies aanvullend en ondersteunend zijn op de eventuele behandelingen die je binnen de reguliere geneeskunde volgt. Ik benadruk dat mijn behandelingen hier geen vervanging voor zijn. Neem bij acute klachten altijd eerst contact op met de huisarts.

Belangrijk is om bij het eerste gesprek te melden van welke andere therapie├źn (en medicatie) er sprake is, zodat ik een goed beeld heb van jouw omstandigheden. Hierdoor kan ik beter bepalen hoe ik je het beste kan ondersteunen. 

Moet ik iets meenemen?
Het is prettig als je een groot badlaken meeneemt.

Kan ik pinnen?
Nee, er is geen mogelijkheid om te pinnen. De sessies worden contant per sessie afgerekend.

Wanneer kan ik een afspraak maken?
Je kunt bij mij overdag of 's avonds (behalve op donderdag) terecht vanaf 10 uur. In het weekend is de praktijk alleen open bij workshops.

Op de hoogte blijven? Vul hier je e-mailadres in.