Visie


Thich Nhat Hanh4In mijn praktijk help ik (jonge) kinderen, ouders en volwassenen om weer rust te vinden. Rust in het lijf, rust in het hoofd en vooral ook rust in het hart. Ik bied gerichte begeleiding en behandeling voor jong en oud waarin de natuurlijke ontwikkeling weer de ruimte krijgt, die is gestagneerd door (geboorte)trauma, stress, ziekte of andere levensomstandigheden die een te grote aanslag doen op het uithoudingsvermogen van lichaam of geest. Daardoor kunnen bewegen, leren, concentreren en ontspanning geblokkeerd raken.

Het lichaam staat in mijn praktijk centraal. Jouw lichaam kent jou al je hele leven, zelfs toen je nog in de buik van je moeder zat. Alles wat je hebt meegemaakt heeft het onthouden, ook al ben je het zelf vergeten. Het is altijd bij je, je hele leven lang, tot aan je laatste uitademing. En het staat tot je beschikking, zo goed mogelijk als het kan. Het omvat al jouw kwaliteiten en vermogens om een gelukkig en vervullend bestaan te leiden. In jouw lichaam mag je helemaal jezelf zijn. Het is jouw veilige haven, jouw ademruimte.

Als deze natuurlijke ruimte verkrampt is geraakt door stress, trauma of lichamelijke klachten, kunnen de natuurlijke vermogens van het lichaam zich niet ontplooien. Wat erin zit, kan er niet uitkomen. Hierdoor komt de kwaliteit van leven onder druk te staan. Ik help het lichaam weer op het goede spoor via verschillende lichaamsgerichte therapieën. Het lichaam laat zich echter niet dwingen en heeft ons bewustzijn en liefdevolle aandacht nodig om het op een juiste wijze in zijn ontwikkeling te ondersteunen. Daarom moet soms het lichaam en soms de mens in het lichaam een handje worden geholpen. Als je de taal van je eigen lichaam echter leert verstaan, dan heb je een vriend voor het leven, die er alles aan zal doen om wat je wilt bereiken in het leven mogelijk te maken.

In mijn praktijk bied ik ademruimte door inzicht te geven, nieuwe verbanden te leggen en behandeling te bieden voor uiteenlopende ontwikkelingsvragen. Deze breedte is mogelijk omdat deze allen voortkomen uit dezelfde bron: het lichaam en het stresssysteem diep in ons brein. Door deze bron als uitgangspunt te nemen en te begrijpen wat het lichaam in de getoonde klachten aangeeft, kan ik zien wat nog blokkeert en het lichaam via gerichte behandeling bieden wat het nodig heeft. De deur gaat zo als het ware van het slot af waardoor het leven weer kan gaan stromen. Er ontstaat weer ademruimte, waardoor bewegen, leren, concentreren en ontspannen weer goed lukken. Hoe ik dat aanpak kun je uitgebreid lezen in de diverse onderdelen op mijn website.

Ik wens je toe dat jij en jouw dierbaren met meer rust, vertrouwen en plezier in het leven staan. Om ten volle te kunnen leven door van binnenuit de ruimte te beschikbaar te hebben om te worden wie je bedoeld was te zijn, in denken, voelen èn doen. Je bent welkom in mijn praktijk om dit aan den lijve te ervaren.

Ademruimte. In de naam komt alles samen.

 

Ademruimte - Voor rust en ruimte in lichaam en leven  

{likebtn}

 

Op de hoogte blijven? Vul hier je e-mailadres in.