Over mij


DSC 0361 web2Ellen Bulder
Neuro-ontwikkelingstherapeut
Lichaamsgericht (kinder)therapeut
Geboortecoach (doula)

Als kind wilde ik al precies weten hoe de vork in de steel zit. Mijn belangstelling naar hoe dingen werken leidde me via de studie Organisatiekunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam dieper in de interne processen binnen organisaties. In de jaren daarna begeleidde ik in diverse functies in het bedrijfsleven complexe veranderprojecten in binnen- en buitenland. Ik kwam er al snel achter dat het fenomeen Mens de belangrijkste succesfactor is in de weg naar verbetering. Ik vond het fascinerend hoe een verandering compleet kon blokkeren door het gedrag van vaak één persoon. Ik was getriggerd: wat gebeurt daar met de mens?

Ik verdiepte me steeds meer in 'onderhuidse' belemmerende patronen in het denken en doen. Met de opleidingen Interventiekunde en Intuïtieve Ontwikkeling werd ik steeds sensitiever voor de wereld achter de woorden. Het was tijdens de opleidingen Integratieve Massage en Rebalancing® dat ik in contact kwam met de kracht van het voelen, van aanraking en de taal en intelligentie van het lichaam. Dit opende de deur naar mijn eigen gevoeligheid en ik leerde deze weer te omarmen. En ontdekte aan hoeveel spanning ik gewend was geraakt. Wat een zee aan rust en ruimte wordt er geopend als je los kunt komen van de kramp van het denken en in je lijf en in de werkelijkheid aanwezig kunt zijn! Door meditatie en lichaamswerk vielen er steeds meer sluiers van mij af en ontwikkelde ik steeds meer innerlijke rust en vertrouwen. In mezelf en in het leven.

Sinds 2006 begeleid ik mensen met verschillende ontwikkelingsvragen op een lichaamsgerichte manier. Je lichaam heeft alles onthouden wat je hebt meegemaakt in je leven, ook al ben je dat zelf vergeten. Je eigen lichaam is daarmee de sleutel tot verandering. Ik werk met baby’s, kinderen en volwassenen en onderzoek wat nodig is om gestagneerde ontwikkeling op motorisch, emotioneel en gedragsmatig gebied weer op weg te helpen en het contact met je eigen lichaam en met jezelf te herstellen. Ik heb veel ervaring met meervoudige / complexe problematieken (PTSD / traumawerk en ontwikkelstoornissen), waarbij ik een combinatie van verschillende behandelvormen inzet.

Als neuro-ontwikkelingstherapeut kijk ik naar de manier waarop het lichaam de grote hoeveelheid prikkels verwerkt waaraan we dagelijks zijn blootgesteld. Hoe werken zintuigen (ogen, oren, huid, evenwicht), brein en motoriek met elkaar samen? In welke reactiepatronen zit het lichaam gevangen, welke overlevingsstrategieën zijn 'normaal' geworden? Hoeveel veiligheid is er in het lichaam aanwezig om zich volledig te kunnen openstellen voor de ontwikkeling die het leven vraagt en wat zit er nog in de weg? Verstoringen hierin uiten zich als onrust, spanning, angsten, leerproblemen, moeite met concentratie, slapen en uiteindelijk uitputting, burn-out, ziekte en/of laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen. Ik kijk wat er nodig is om het stresssysteem diep in ons brein weer tot rust te brengen en om gestagneerde ontwikkeling weer op gang te helpen. Zodat wat erin zit eruit kan komen en ieder mens, klein en groot, weer de volledige ruimte beschikbaar heeft om te worden wie je ten diepste bent. 

Cliënten ervaren mij als een warm en toegankelijk mens, aandachtig en to the point, met veel kennis en een fijne energetische aanraking. Kinderen vinden het bij mij leuk en gezellig. Mijn handen voelen wat het lichaam nodig heeft en weten de vinger op de zere plek te leggen. Het geeft me plezier om het mysterie van het lichaam te ontrafelen en de deur weer te openen naar het beste van jezelf. En ik vind het fijn om mensen, klein en groot, te helpen begrijpen waarom sommige dingen nog zo lastig zijn. Ook dat geeft ademruimte.

LifeStyleXperience gezichtGeïnspireerd door de vragen van mijn cliënten en mijn eigen nieuwsgierigheid blijf ik me ontwikkelen en verdiepen in verschillende onderwerpen, zoals ontwikkelingspsychologie en de impact van zwangerschap en geboorte op de rest van je leven. Ik zie in mijn praktijk dat de impact hiervan zo groot is, dat ik onlangs ben gestart met de opleiding tot Doula, bevallingscoach. Zodat ik al aan het begin van je leven een bijdrage kan leveren aan een zo goed mogelijke start. Wat ik allemaal nog verder in mijn rugzak heb zitten, kun je lezen op mijn website of persoonlijk ervaren tijdens een sessie.

In 2014 was ik te gast in het programma LifeStyleXperience van RTL4. Het geeft je alvast een inkijkje in mijn praktijk en mijn werkwijze.

Ik heet je graag van harte welkom in mijn praktijk. Als Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut worden mijn sessies door de meeste zorgverzekeraars vergoed. Ik ben aangesloten bij beroepsvereniging BATC en VNT en woon samen met mijn lieve hond Neo, die mij er aan herinnert te genieten van ieder moment.

Hartelijke groet,  
Ellen Bulder  

 

 

Ademruimte - Voor rust en ruimte in lichaam en leven  

{likebtn}

Op de hoogte blijven? Vul hier je e-mailadres in.