klaproos2Ik had al enkele maanden flink last van mijn schouder. Fysiotherapie hielp niet, het werd eigenlijk alleen maar erger.

Op zoek naar een oplossing kwam ik bij Ellen terecht. Bij haar kwam ik weer in contact met een deel van mijzelf dat al heel lang geen aandacht had gekregen. De sessies voedden me op een niveau dat ik niet eerder zo had ervaren. Bijzonder!

Ellen liet mij voelen hoeveel spanning ik in mijn lichaam had en hoe automatisch ik dingen op mijn schouders laadde. Dat was best confronterend! Ook al wist ik best dat ik kon loslaten, mijn lichaam dacht daar blijkbaar heel anders over!

Iedere sessie gaf me weer een zetje in de goede richting. Haar aanrakingen hielpen me om te ontspannen bij het verzet dat ik in mijn lichaam voelde. Hierdoor kon ook mijn emotionele pijn zich openen. Door mijn schouderklachten moest ik een groter beroep doen op mijn gezin en daar voelde ik me erg schuldig over. Daardoor ging ik eigenlijk steeds over mijn eigen grenzen heen.

Ik kwam erachter dat ik mezelf wel heel gemakkelijk wegcijfer. Ellen hielp mij meer zicht te krijgen op de diepere achtergronden van mijn gevoelens, die ze me niet alleen hielp toe te laten, maar ook te begrijpen. Hierdoor kreeg ik steeds meer zicht op wat er nu echt in mij geraakt werd in bepaalde situaties. Dit hielp me om mijn schuldgevoelens los te laten en meer ruimte voor mezelf te creëren. Ik kreeg zelfs huiswerk mee om dagelijks alleen te gaan wandelen! Ook leerde ze me te mediteren om meer tot rust te komen. Door die oefeningen bleek ik meer steun van mijn gezin te hebben dan ik zelf dacht. Mijn man ging zelfs met mij mee mediteren!

Ik vond de sessies bij Ellen een helende ervaring. Ellen is een vrouw die met al haar rust en aandacht een sfeer weet te creëren waardoor je je snel op je gemak voelt en waardoor een goede vertrouwensband ontstaat. Dit heb ik als zeer prettig ervaren en daarvoor ben ik haar zeer dankbaar.

Kortom: in één woord geweldig hoe ik dit alles bij Ellen heb mogen ervaren! Niet alleen zijn mijn schouderklachten nagenoeg verdwenen, het voelt alsof ik mezelf heb teruggevonden.

Terug

Op de hoogte blijven? Vul hier je e-mailadres in.