gele roosIk piekerde veel en had veel stress en spanning in mijn lijf. Daar had ik al jaren last van. 

Ik deed veel aan meditatie en yoga omdat ik er vanaf wilde. Toch lukte het niet om echt te ontspannen en rust in het hoofd te krijgen.

"Toevallig" (toeval bestaat niet, het moest zo zijn) zag ik een kleine advertentie in de krant over Ademruimte. Rust en ruimte in het lichaam en leven: daar zocht ik naar! Zo kwam ik bij Ellen terecht.

Er volgde een sessie en ik kwam daarna heel rustig en ontspannen thuis. Daarna volgden meer sessies.

De sessies hebben mij goed geholpen. Ik kwam er gaandeweg achter dat de situaties die bij mij veel spanning en stress oproepen direct verband hielden met ervaringen die ik als kind had opgedaan. In het bijzonder in de relatie met mijn moeder. Stukje voor stukje hielp Ellen mij dit onder ogen te zien, te doorvoelen en te verwerken.

Ook hebben de sessies mij meer lichaamsbewustzijn gegeven. Ik ben mij nu meer bewust van spanning en onrust en kan deze nu ook beter hanteren. 

Ik leerde dat de adem een krachtig instrument is om uit je hoofd te komen en in je lichaam te gaan. Te voelen waar spanning in je lichaam zit en dit niet proberen weg te halen, maar laat het er zijn. Ik vond dat een bijzondere ervaring! Onderzoek je lichaam of er nog ergens spanning is en accepteer dat en blijf ademen. Met de ademhalingsoefening die Ellen mij leerde kwam ik pas echt tot rust en uit mijn hoofd!

Ik voel me nu een stuk evenwichtiger. Ik ben mij meer bewust van mijzelf geworden in het dagelijks leven en ook in de omgang met anderen. Ik herken mijn eigen gedragspatronen ook ineens in andere mensen! Dat vond ik een openbaring! Daardoor kan ik deze patronen bij mijzelf doorbreken. Ook het loslaten van.... zie ik nu anders. Ik kan beter bij mezelf blijven, met mijn ademhaling als anker.

Dank je wel Ellen voor de handvatten die je mij hebt aangereikt in de sessies! 

Terug

Op de hoogte blijven? Vul hier je e-mailadres in.