two-lovely-butterfliesOndersteun de gezonde ontwikkeling van je baby via liefdevolle aanraking.


Voordat een baby voor het eerst heeft ingeademd, heeft het al een hele reis afgelegd. Hoe bijzonder is het toch dat uit een ontmoeting van 2 cellen zo'n prachtig wezentje ontstaat. Een baby is nog volledig verbonden met de magische wereld waar wij allen uit zijn voortgekomen. Gaandeweg ontwikkelt je kindje een besef van lichaam en het op aarde zijn. Aanraking is daarbij de belangrijke bron voor. Aanraking helpt ook het brein te ontwikkelen en legt daarmee een fundament voor je kindje op zich goed te kunnen ontwikkelen. Zowel op het gebied van bewegen, leren en gedrag.

Met deze cursus leg je een gezonde basis voor de ontwikkeling van je kindje. Je leert over de natuurljke ontwikkeling van je baby toen het nog in je buik zat, het belang van de geboorte, de mijlpalen in het eerste levensjaar en hoe je de veilige hechting van jouw kindje kunt stimuleren. En belangrijkste nog: hoe je wezenlijk contact kunt maken met je baby, leert aanvoelen wat jouw kindje nodig heeft als het huilt en hoe belangrijk jouw eigen innerlijke rust is voor de ontwikkeling van je kind. 

Deze cursus is bij uitstek geschikt ter ondersteuning van baby's die te vroeg geboren zijn, geboren zijn via vacuümpomp of tangverlossing of keizersnede. Uit onderzoek blijkt dat dit risicofactoren zijn die een optimale ontwikkeling van je kindje in de weg kunnen staan.

In deze cursus bundel ik mijn kennis als lichaamsgericht therapeut, MNRI® Reflexintegratie Specialist en Integratief massagetherapeut.

Ervaringen van ouders

Babymassage"Deze cursus is zo waardevol! Ik heb allemaal dingen gehoord die het consultatiebureau me nooit heeft verteld."

"Wat heerlijk om mijn kleintje zo te zien genieten van aanraking! We hebben allebei enorm genoten van dit mooie contact."

"Zo mooi om te zien hoe je de tijd neemt en haar volgt. Ik begrijp nu beter wat ze nodig heeft om tot rust te komen. Heel erg bedankt voor je inspirerende begeleiding! "

"Heerlijk om deze workshop te doen. En ook veel geleerd over de gezonde ontwikkeling. Ik weet nu dat ik me minder zorgen mag maken en mag vertrouwen op mijn kleine binkie. Dank je wel voor het delen van je kennis!"

Over de cursus

De cursus bestaat uit drie ochtenden van 90 minuten. De eerste les kom je alleen, in de twee volgende lessen kom je samen met je baby. Er wordt gewerkt met maximaal drie ouder-kind koppels, zodat er veel persoonlijke aandacht is.

In de cursus Holistische Babymassage leer je het volgende:
- de belevingswereld van een baby
- babyreflexen en hun belang voor een gezonde ontwikkeling
- de impact van de geboorte op het (toekomstig) leven van je kindje
- hoe je de veilige hechting kunt versterken
- de motorische mijlpalen
- do's en don'ts over het aanbieden van prikkels aan je baby
- hoe je de ontwikkeling van je baby optimaal kunt ondersteunen
- het belang van aanraking voor de ontwikkeling van het babybrein
- wat jouw kindje nodig heeft om een tevreden en blije baby te kunnen zijn
- en natuurlijk leer je veel fijne technieken die helpen je kindje te ontspannen bij darmkrampjes of onrust.

De kosten van de cursus Holistische Babymassage bedraagt 150 euro per duo (50 euro per les). Dit is inclusief het lesmateriaal en een flesje massage-olie voor de massages thuis. Je ontvangt een factuur die je kunt declareren bij de zorgverzekering (mits aanvullend verzekerd).

De cursus is geschikt voor baby's vanaf 4 weken oud. Privéles is ook mogelijk. 

De cursus vindt plaats op de locatie van praktijk Ademruimte in Capelle aan den IJssel. Deze cursus kan ook worden georganiseerd op locatie. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Terug


Ademruimte - Voor rust en ruimte in lichaam en leven 

{likebtn}

Op de hoogte blijven? Vul hier je e-mailadres in.