paarse vlinderRebalancing® helpt je een beter contact te ontwikkelen met jezelf en je gevoelsleven. 

Rebalancing® is een lichaamsgerichte benadering die leidt tot meer zelfinzicht. Door Rebalancing® leer je de kramp ontspannen waaraan je lichaam en geest in de loop van het leven gewend zijn geraakt. Deze ontspanning geeft een ervaring van welzijn, verandert onze perceptie en opent nieuwe dimensies.

Deze vorm van lichaamsgerichte coaching helpt om van een staat van denken naar bewust voelen te gaan en van voelen naar Zijn. Door bewust aanwezig te zijn in het lichaam – en het denken slechts als dienend instrument te gebruiken – wordt iedere ervaring in het lichaam een opening naar de innerlijke wereld, naar zelfinzicht en vrijheid. Op die manier wordt op een dieper niveau gewerkt dan alleen gesprekstherapie, aangezien de inzichten ook direct in het lichaam worden gevoeld.

Rebalancing® is een synthese van verschillende lichaamsgerichte therapieën, zoals Träger, Rolfing, Alexandertechniek, Feldenkrais, diepebindweefselmassage, Cranio-Sacraaltechnieken, bio-energetica, ademwerk en focussen. Wat hieraan is toegevoegd is de zgn. Presence, het rusten in het Zijn, het vermogen om zonder oordeel aanwezig te blijven bij wat er te voelen is van moment tot moment. Niet vanuit het denken of begrijpen, maar vanuit het voelen en ervaren. Zo word je je bewust van de reactiepatronen die zich in de loop van je leven hebben opgebouwd. En je handelen, denken en voelen hebben bepaald. Door hier steeds meer in te kunnen voelen en te ontspannen, opent zich een nieuw potentieel dat afgesneden is geraakt door deze overlevingsstrategieën. Steeds meer krijg je hier toegang toe, door het oude los te laten en het nieuwe te leren omarmen. Lichaam en geest komen zo weer in balans. En sta je met meer rust en ruimte in lichaam en leven.

Dit proces van bewustwording en zelfbevrijding kan zich manifesteren op fysiek niveau (minder pijn, meer energie) of emotioneel niveau (beter in staat voor jezelf op te komen en jezelf te accepteren). Ook leiden de sessies tot meer inzicht in jezelf en je omgeving. Het helpt je te belichamen wie je wilt zijn en nieuwe keuzes te maken.

Rebalancing® is een proces van bewustwording en heling dat zich doorgaans over meerdere sessies ontvouwt. Om je proces voldoende diepgang en continuïteit te geven, is het zinvol om minimaal vijf keer te komen.

Voor meer informatie over Rebalancing® kun je ook terecht op www.rebalancing.nl.


Terug

Op de hoogte blijven? Vul hier je e-mailadres in.