Aanleiding

"Een kind is zichtbaar geworden liefde."
(Novalis)

Je kinderen zijn je kinderen niet2Als je goed voor je kind wilt zorgen, moet je eerst goed voor jezelf zorgen. Niet voor niets wordt in de veiligheidsinstructies in het vliegtuig verteld dat je eerst zelf het zuurstofmasker moet opzetten en dan die van je kind. Jij bent immers de belangrijkste factor in het leven van je kind. Jij bent zijn steun en toeverlaat.

We gunnen onze kinderen het beste wat het leven te bieden heeft. Het mooiste dat je jouw kind echter kunt geven is je eigen innerlijke rust. Als je positief en ontspannen in het leven staat, kunt genieten van wat het leven te bieden heeft en jij je tevreden voelt met wie je bent, dan varen jouw kinderen daar wel bij. Jouw innerlijke rust en ruimte tilt hen op en geeft hen vleugels. In jouw ruimte kunnen zij zich ontwikkelen. Zo werkt het niet alleen in de baarmoeder, maar ook daarbuiten. Jij bent hun veilige basis, het warme nest waarop ze weer even kunnen landen en bijkomen van de turbulente buitenwereld. Dus hoe jij in je vel zit, heeft direct invloed op hoe jouw kinderen zich voelen en ontwikkelen.

Een kind kan het beste in je naar boven halen. Maar ook het slechtste. Hoe gewenst jouw kinderen ook zijn, vader of moeder zijn vraagt veel van een mens. Naast tijd, zorg en aandacht vraagt het een grote emotionele beschikbaarheid. Deze beschikbaarheid kan belemmerd worden door jouw eigen levensgeschiedenis. Je eigen pijn als kind probeer je jouw kinderen te besparen. Dit lukt echter alleen als jij daar zelf mee aan de slag gaat, deze ballast verwerkt en oplost. Alles wat jij opruimt, daar hoeven jouw kinderen niet meer over te struikelen. 

Hulpvragen

In mijn praktijk komen ouders voor begeleiding die hun kind de beste versie van zichzelf gunnen. Ouders die verder willen kijken dan opvoedkundige tips en trucs. Ouders die op zoek zijn naar de dieperliggende redenen van de moeilijkheden waarmee hun kind te maken heeft. En daarbij ook bereid zijn om kritisch naar zichzelf te kijken, ook als dat pijnlijk is. Ouders die willen onderzoeken waarom het gedrag van hun kind hen zo raakt. Willen kijken naar wat zij wellicht onbewust doorgeven aan hun kind, patronen die zich mogelijk tegen wil en dank herhalen. Want vaak heeft het gedrag van je kind je iets te vertellen en kan je kind weer verder als jijzelf een paar stappen zet.

Vragen die in een begeleidingstraject centraal staan, zijn onder meer:

- Onvervulde kinderwens
- Verwerking van miskraam of verlies kind
- Ontspannen zwangerschap
- Voorbereiding op aanstaand ouderschap
- Huilbaby's
- Problemen met voeding en groei
- Liefdevoller contact willen met je kind
- Omgaan met gevoelens van onmacht
- Je kind beter leren begrijpen
- Teleurgesteld zijn over het ouderschap
- Moeite met verantwoordelijkheid
- Het verlangen een betere vader of moeder te zijn
- (Te) veel zorgen maken over je kind
- Gevoel van uitputting of langdurige moeheid
- Moeite met grenzen aangeven / nee zeggen

Ik beschik over verschillende begeleidingsvormen die je in contact brengen met je eigen gevoelsleven en bewustwording en positieve verandering brengen in jouw eigen ontwikkeling en in die van je kind. 
 

Ademruimte - Voor rust en ruimte in lichaam en leven  

{likebtn}

Op de hoogte blijven? Vul hier je e-mailadres in.