Werkwijze


In mijn praktijk werk ik zowel met het fysieke lichaam als met het emotionele lichaam. Ik kijk naar het lichaam als geheel en werk dus niet alleen op het gebied waarin je klachten ervaart. In het lichaam is alles met elkaar verbonden, net als lichaam en geest. Jouw lichaam kent jou al je hele leven, zelfs toen je nog in de buik van je moeder zat. Alles wat je hebt meegemaakt heeft het onthouden, ook al ben je het zelf vergeten. Misschien ben je gewend geraakt een bepaalde onrust en spanning in je hoofd en lichaam. Een manier van doen, die je nu als hinderlijk ervaart, wat wellicht klachten geeft of deze verergert. Of is het je lichaam zelf die aan de bel trekt via onverklaarbare pijnklachten en oververmoeidheid. Kortom: tijd voor verandering!

Hoe ziet het begeleidingstraject eruit?

In de sessies help ik je, naast het ondersteunen van je directe fysieke of emotionele genezingsproces, meer rust en bewustzijn te ontwikkelen waardoor er meer innerlijke ruimte ontstaat om anders om te gaan met jezelf, je lichaam en je omgeving. De praktijk wijst uit dat dit een meer effectieve behandelwijze is dan alleen een klachtgerichte benadering. Daartoe beschik ik over een breed aanbod aan behandelvormen, die ik combineer en afstem op wat voor jou op dat moment het meest ondersteunend is. Het begeleidingstraject is daarom altijd maatwerk.

Aanmelding:

De aanmelding is vaak telefonisch of via e-mail. Ik neem altijd telefonisch contact op om te horen wat er speelt en waar de zorgen liggen. Op basis daarvan kan ik een inschatting maken of je bij mij op de juiste plek is. Ik stuur je een intakeformulier toe en we maken een afspraak voor een eerste sessie. 

Eerste sessie: kennismaking (90 minuten)

Tijdens de eerste sessie nemen we tijd om kennis te maken en kan ik dieper ingaan op wat er speelt. Tijdens deze eerste sessie kun je ook al het lichaamswerk ervaren dat ik aanbied. Zo kun je aan den lijve mijn manier van werken ervaren en voelen hoe dit bij je aankomt. Op basis van deze eerste sessie bespreken we het vervolg.

Vervolgsessies (90 - 120 minuten)

Afhankelijk van de hulpvraag en je eigen behoefte bepalen we een wenselijke frequentie en tijdsduur van de vervolgsessies. In het geval van het uitvoeren van het MNRI® Posttraumatisch Stress-protocol of het MNRI® Oral / Facial Protocol moet rekening worden gehouden met een langere tijdsduur. 

We formuleren gezamenlijk de behandeldoelen, die worden opgenomen in een behandelovereenkomst.

Het is aan te raden om te kiezen voor een begeleidingstraject van 5 sessies. Herstellen is een proces van ontvouwen en zo geef je jezelf hiervoor de benodigde tijd en ruimte. Na 5 sessies evalueren we de voortgang en bespreken we de verdere behoefte aan begeleiding. 

Nazorg:

Sommige mensen vinden het fijn om met enige regelmaat (bv. maandelijks) te blijven komen om de innerlijke rust en de positieve ontwikkeling te blijven voeden. Zeker ook omdat oude patronen nog op de loer liggen en de verandering nog niet geheel is ingesleten. Bovendien biedt het een bewust rustmoment waarbij je weer even kunt landen en nieuwe energie kunt opdoen.

Voor de tarieven van het begeleidingstraject zie hier.

Heb je verdere vragen over deze sessies? Neem even contact op of kijk hier. 

Ademruimte - Voor rust en ruimte in lichaam en leven  

{likebtn}

Op de hoogte blijven? Vul hier je e-mailadres in.