vlinder op bloem2Geen adem, geen leven. Volledig kunnen ademen geeft een levenskracht die zijn weerga niet kent.

Niets is zo verbonden met je gevoelsleven als je ademhaling. Er is zelfs wetenschappelijk aangetoond dat mensen met depressieve klachten nog maar 10% van hun longcapaciteit gebruiken. Ademen is vitaliteit. Vitaliteit is leven. Leven is voelen. Dus als je ten volle wilt leven, betekent dat vol-ledig ademen. 

Doordat we gewend zijn onder veel stress te leven, geeft dat al veel innerlijke spanning. Je ademruimte wordt beperkt. Hiermee ook jouw vitaliteit. Hierdoor kun je klachten ontwikkelen. Het goede nieuws is dat je je ademhaling altijd bij je hebt, zo lang je leeft. Dus beschik je over een krachtig instrument om je eigen energieniveau te reguleren. Bovendien helpt het om je zenuwstelsel te ontladen en te kalmeren.

Door niet de ademruimte te nemen die beschikbaar is, laat je een belangrijk deel van jezelf liggen. Er is veel meer levenskracht en levensvreugde mogelijk dan je nu ervaart. In de Ademsessies in mijn praktijk kun je dit ervaren en je deze verloren gebieden steeds meer toeƫigenen.

Voor wie?

Je ademt hoog of oppervlakkig, raakt misschien snel buiten adem tijdens presentaties, hebt last van hyperventilatie of merkt regelmatig dat situaties je naar de keel grijpen of je de adem benemen. Als je veel last hebt van vermoeidheid, angsten, bezorgdheid, piekeren of somberheid is dat een teken dat je natuurlijke ademhaling is verstoord.

Een Ademsessie is een diepgaand bevrijdende en energiegevende ervaring, die je helpt om meer in je kracht te komen staan en het leven vrijer en met meer vertrouwen tegemoet te treden. Om lastige emoties, zoals angst, verdriet en boosheid te transformeren en nieuwe energie op te doen. 

Hoe gaat een sessie in zijn werk?

Vooraf bespreken we wat je in de sessie wilt onderzoeken. Misschien loop je tegen bepaalde zaken aan die je wilt loslaten, wil je meer inzicht in wat je belemmert om jezelf te kunnen zijn of ben je simpelweg nieuwsgierig naar de ervaring. 

Tijdens de hele sessie lig je op een matras op de grond. Via een speciale ademtechniek en onder mijn begeleiding breng je de aandacht steeds meer in je lijf en naar je gevoel. Door de energiegevende ademhaling kom je in contact met gebieden (mentaal, emotioneel en fysiek) waarop jij je inhoudt, terughoudt, wegvlucht, verstopt of anderszins jouw eigen natuurlijk kracht kleiner maakt dat wie jij bent. Je wordt je bewust van blokkades, die - iedere adembeweging opnieuw en dieper - door jou doorvoeld worden, doorleefd en losgelaten worden. Je lichaam doet precies wat het nodig heeft om te verwerken, los te laten en weer zijn natuurlijk vitaliteit terug te vinden. En daar mag je op vertrouwen. Het enige wat je hoeft te doen, is te blijven ademen. Te voelen wat zich in jou wilt openen, wat zich in jouw lichaam voelbaar maakt. En daarin ondersteun ik je. 

De ervaring leert dat de transformerende werking van deze Ademsessies het beste tot zijn recht komt als je kiest voor een serie van ten minste drie sessies. Hierdoor kun je de ervaring beter integreren in je dagelijks leven en de veranderingen die dit teweeg brengt in een volgende sessie dieper onderzoeken en 'in de cellen' zetten.

Heb je verdere vragen over deze sessies? Neem even contact op of kijk hier.

Terug

 

Ademruimte - Voor rust en ruimte in lichaam en leven  

 

{likebtn}

Op de hoogte blijven? Vul hier je e-mailadres in.