paarse vlinderRebalancing® helpt je een beter contact te ontwikkelen met je lichaam en je gevoelsleven. 

Deze lichaamsgerichte therapie ondersteunt het proces van heling en zelfontwikkeling, doordat op een dieper niveau gewerkt wordt met fysieke en emotionele klachten dan alleen een oplossingsgericht benadering. Het brengt een nieuwe dimensie in bij chronische klachten, zoals pijn en oververmoeidheid. En die nieuwe dimensie heet Aandacht. Rebalancing wordt daarom ook wel Mindfulness in lichaamswerk genoemd.

De essentie van Rebalancing is om een nieuwe relatie met je lichaam te ontwikkelen en te ontspannen met het ongemak wat zich hierin aandient. Om jezelf werkelijk te leren kennen, via jouw eigen lichaam. Hierdoor wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam aangesproken, samen met de toegepaste lichaamsbehandeling. Ook zijn de sessies erg behulpzaam om je te bevrijden van de kramp van het denken waar je aan gewend bent geraakt, aangezien je direct zult ervaren wat het effect daarvan is op je lichaam.

Rebalancing® is een synthese van verschillende lichaamsgerichte therapieën, zoals Träger, Rolfing, Alexandertechniek, Feldenkrais, diepebindweefselmassage, Cranio-Sacraaltechnieken, bio-energetica, ademwerk en focussen. Wat hieraan is toegevoegd is de zgn. Presence, het rusten in het Zijn, het vermogen om zonder oordeel aanwezig te blijven bij wat er te voelen is van moment tot moment. Niet vanuit het denken of begrijpen, maar vanuit het voelen en ervaren. Zo word je je bewust van de reactiepatronen die zich in de loop van je leven hebben opgebouwd. En je handelen, denken en voelen hebben bepaald. Door hier steeds meer in te kunnen voelen en te ontspannen, opent zich een nieuw potentieel dat afgesneden is geraakt door deze overlevingsstrategieën. Steeds meer krijg je hier toegang toe, door het oude los te laten en het nieuwe te leren omarmen. Lichaam en geest komen zo weer in balans. En sta je met meer rust en ruimte in lichaam en leven.

Dit proces van bewustwording en zelfbevrijding kan zich manifesteren op fysiek niveau (minder pijn, meer energie) of emotioneel niveau (beter in staat voor jezelf op te komen en jezelf te accepteren). Ook leiden de sessies tot meer inzicht in jezelf en je omgeving. Het helpt je 
te belichamen wie je werkelijk bent en nieuwe keuzes te maken.

Iedere sessie is anders. Soms kan een sessie stevig zijn met veel diep werk of juist heel stil. Het is maar net wat jij en jouw lichaam nodig hebben om zich wezenlijk te laten horen. En wat maakt dat jij kunt luisteren.

Rebalancing® is een proces van bewustwording en heling dat zich doorgaans over meerdere sessies ontvouwt. Om je proces voldoende diepgang en continuïteit te geven, is het zinvol om minimaal vijf keer te komen.

Voor meer informatie over Rebalancing® kun je ook terecht op www.rebalancing.nl.

Terug

Op de hoogte blijven? Vul hier je e-mailadres in.