Aanleiding

"Wees de verandering die je bij anderen wilt zien"
(Mahatma Ghandi)

DSCF0560bijgesnedencorrWeer rust in jezelf vinden. Rust en ruimte in lichaam en leven. Het leven wordt leuker, makkelijker en mooier als je meer innerlijke rust ervaart. 
Rust in je hoofd en rust in je hart.

Uit eigen ervaring kan ik verklappen dat je er ook een leuker mens van wordt, van die rust. Leuker voor je partner, je collega's en vooral ook leuker voor jezelf. En niet te vergeten: ook leuker voor je kinderen! Jouw kinderen varen wel bij jouw innerlijke ruimte. Jouw ruimte tilt hen op en geeft hen vleugels. En de sleutel naar die ruimte zit in jou.
In jouw lichaam. 

Al heel jong trekken we allerlei conclusies over wie we zijn, op basis van hoe handig ons lijf is, hoe goed we presteren op school en wat anderen van ons vinden en hoe ze met ons omgaan. We ontwikkelen overlevingsstrategieën die ons helpen om met zo min mogelijk kleerscheuren uit onze jeugd te komen. Onverwerkte levenservaringen en emoties hopen zich op in ons lichaam en vragen om een hoge spierspanning om ze onder de duim te houden. We raken eraan gewend, aan dit stressniveau in ons lijf. Samen met deze overlevingsstrategieën vormt het zo onze gewoontes, gedrag, levenshouding en uiteindelijk ook onze lichaamshouding. Zo zijn we nu eenmaal, denken we dan.

Totdat je lijf het leven onder hoogspanning niet meer trekt. Je ontwikkelt pijnklachten, oververmoeidheid, onverklaarbare medische klachten of een gevoel van onvrede over je leven. Of je herstelt langzaam of valt steeds terug na ziekte of een traumatische gebeurtenis in je leven. Je lichaam herinnert je - soms hardhandig - aan het feit dat je voor jezelf mag zorgen, je gevoel mag gaan vertrouwen, je grenzen mag gaan aangeven en je eigen ruimte mag innemen. Maar hoe doe je dat?

De eerste stap is gezet door hiervoor hulp te zoeken. Misschien ben je al bij een psycholoog geweest of heb je al verschillende therapieën uitgeprobeerd, zonder blijvend resultaat. In mijn praktijk bied ik een andere kijk op het lichaam en help ik je de regie in eigen hand te nemen.

Herken je dit?

- Geen rust in jezelf kunnen vinden
- Gevoel van uitputting of langdurige moeheid
- Aanhoudende pijnklachten of fysieke klachten zonder medische oorzaak
- Last van angsten en piekeren
- Prikkelbaar of snel boos
- Moeite hebben met jezelf, je gedachten en emoties
- Moeite met loslaten, blijven hangen in het verleden
- Overmatig eten, drinken, roken, gezelschap zoeken, praten of kopen
- Moeilijk kunnen ontspannen, steeds bezig blijven
- Negatief zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen
- Gevoel van vastlopen in een stressvolle levensgebeurtenis
- Moeite met ruimte innemen
- Moeite met grenzen aangeven / nee zeggen

Of wil je je leven weer op de rit krijgen na een ongeval, hersenletsel of posttraumatische stress?
Via de lichaamsgerichte therapieën in mijn praktijk help ik je je weer beter in je vel te voelen. 

Heb je verdere vragen over deze sessies? Neem even contact op of kijk hier.

 

Ademruimte - Voor rust en ruimte in lichaam en leven  

{likebtn}

 

Op de hoogte blijven? Vul hier je e-mailadres in.